Ana Sayfa Batı Trakya Haberler TERK EDİLMİŞLİĞE DAHA FAZLA DAYANAMADI VE “KSENOFON” FIRTINASINA YENİK DÜŞTÜ!!!

TERK EDİLMİŞLİĞE DAHA FAZLA DAYANAMADI VE “KSENOFON” FIRTINASINA YENİK DÜŞTÜ!!!

30
0

Terk edilmişliğe daha fazla dayanamadı ve “Ksenofon” fırtınasına yenik düştü!!!

“Kenofon” fırtınası Yanya’da (İoannina) Aslan Paşa Camii’nin minaresine hasar verdi. BİRLİK Gazetesi’nin daha önce uyarılarına kulak asılmadı, restore edilmesi gerekiyordu ve diğer eserlerde olduğu gibi sistematik ve sinsi planlı terk edilmişliğe daha fazla dayanamadı. Son saatlerde bölgede yüksek kuvvetle esen fırtına Aslan Paşa Camii minaresinin külahını uçurdu. Külahın üzerinde bulunan paratoner der büyük hasar gördü.

Aslan Paşa Camii

Aslan Paşa Camii, Belediye Müzesi Etnografya Belediye Müzesi kalenin içinde bulunuyor, Aslan Paşa camisini barındırıyor. 17 inci asrın başında Aslan Paşa tarafından inşa edildi. Yanya’da 1600 – 1612 tarihleri arasında liderlik etti. Geleneklere göre Aziz İoanni kilisesinin yerine inşa edildi. Aslan Paşa camisi büyük bir dini eğitim grubu, bu gün aynı adlı Türbe, Mendrese ve aş evi mevcut. Uzun ömürlü tarihi boyunca Hiristiyanlar, Müseviler, Müseviler kalede ikamet edenleri temsil ediyordu.

Tarih açısından bu önemli eser ülkemiz Yunanistan’ın kültür mirası ve zenginliği açısından önemli bir eser. Ancak bunu sadece biz BİRLİK Gazetesi olarak geçmişte yazdık, “YUNANİSTAN’DA OSMANLI MİMARİSİ TARİHİ ESERLER KENDİ KADERİNE TERK EDİLDİ”. Ama kimse bizim sesimize kulak vermedi.

Bir kez daha yazıyoruz!!! Ülkemiz Yunanistan’ın kültür mirası ve zenginliği olan o eşsiz İslam Mimarisi’ni her köşesinde barındıran eserler eğer bakıma alınmaz ise bir bir yıkılacak, yok olacak. Acaba istenilen de bu mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz