Ana Sayfa Batı Trakya Haber Tebrikler Ey Azınlık İnsanı, Sen Vazifeni Yaptın!

Tebrikler Ey Azınlık İnsanı, Sen Vazifeni Yaptın!

2
0

Azınlık insanı hem Atina’ya, hem de Azınlığın iç kesimine mesajı gönderdi, alan alır!

Batı Trakya Türk Azınlığı bir kez daha Atina’ya kararlılığını gösterdi ve 17 Aralık 2021 Cuma günü çocuklarını okula göndermeyerek Yunanistan’ın Azınlık eğitimi üzerinde keyfi uygulamalarına tepki gösterdi. Bu aynı zamanda Atina’ya güçlü bir mesaj oldu.

Batı Trakya genelindeki azınlık okullarında 17 Aralık 2021 Cuma günü yapılan boykot büyük bir katılımla gerçekleşti. Azınlık insanı bir kez daha kenetlenerek hem Atina’ya hem de Azınlığın siyasilerine ve önde gelenlerine “siz dik durun, yeter ki mertçe, dürüştçe korkmadan haklarımızı savunun, biz buradayız, ayrılmadık, dağılmadık, haklı davamızdan kopmadık” mesajını gönderdi.

Bundan sonra artık Batı Trakya’da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak! Sorunlarımızın üstü kimse tarafından örtülmeyecek! Azınlık artık siyasi partilerin taşeronluğunu değil, Azınlığın hak hukukunu gözeten, savunan siyasilerin peşinden gidecek. Bu herkes tarafından böyle biline!

Hiçbir Azınlık ailesinin evladı, çocuğunun geleceği ne Atina’nın yanlış ve yanlı uygulamalarıyla ne de Azınlığın içinde sözde siyaset yapanlara emanet edilmeyecek. Artık Batı Trakya’da siyasiler, kooperatifçiler ve bazı kurum ve kuruluşların başında olanlar için “takke düştü, kel göründü.”

Birileri maaş alarak zengin olsun diye bu Azınlık çocuklarını feda etmeyecek. Birilerinin emeği alınteri tüccara peşkeş çekilmeyecek. Bundan sonra bu fedakar Batı Trakya Azınlık insanı herkes neyi hak ediyorsa onu aynen kendisine iade edecek!

Artık Azınlığın kaybedecek zamanı kalmadı! Batı Trakya gençlerinden yoksun kalıyor! Köyler boşaldı, okullar kapanıyor, camiler cemaatsiz kalıyor! Batı Trakya gerçeğini artık herkes anlamalı, görmeli. Bu Azınlık insanı keyfinden bu boykota katılmadı, ciddi sorunlarının yıllarca çözümlenmediğini gördü ve yaklaşmakta olan tehlikenin de farkında.

Kimse kusura bakmasın, gerçek anlamda mücadele etmek üzere herkes elini taşın altına koymalı. Birilerinin yaptığı gibi, “oh benim işim denk, bir sorunum yok, sorunum varsa Niko’ya, Yanni’ye söylerim çözer. Oğlum askerliğini Gümülcine’de yapacak filanın kapısını çalarım onu da hallederim” anlayışı bu Azınlığı bu duruma getirdi!

Şu anda Batı Trakya’nın bazı bölgelerinde öyle köyler var ki, gittiğin zaman “Bizi karıştırmayın, bizim rahatımız iyi, ordu bize yardım ediyor, Polis, Maliye köyümüze uğramıyor, Stilyanidis ne istersek hallediyor, keza Haritu da aynı” diyenlerin var olduğunu herkes biliyor, görüyor ama açıkça dile getiremiyor.

Ama şunu da belirtelim, Azınlık olarak sorunlarımızın Polis, Maliye köyümüze uğramıyor diye çözüldüğünü de zannetmeyin. Aslında farkında değilsin, çünkü şu an bunu bir kazanç ve şahsi çıkar cephesinden gördüğün için hoşuna gidiyor. Evlatlarının, torunlarının geleceğini bitiriyorsun bu topraklarda farkında değilsin. Bitiriyorlar seni bitiriyorlar!

Biz BİRLİK Gazetesi olarak net söylüyoruz! bunları yazarız! Yazdık, yazacağız, çünkü biz elimizi Atina’da veya Yunanistan’ın herhangi bir kentinde bir kurumun veya birilerinin cebine atmadık! ATMAYACAĞIZ! Siz haberlerimizi okudukça sitemizdeki reklamlar sizin sayenizde bizi yaşatmaya devam edecek. ALLAH sizlerden razı olsun.

Gelelim 17 Aralık boykotuna  

Batı Trakya Türk Azınlık eğitimindeki sorunlara dikkat çekmek ve eğitim alanındaki sorunlara çözüm bulunması çağrısıyla 17 Aralık Cuma günü azınlık okullarında dersler boykot edildi. Boykota katılım yüzde yüze yaklaştı.

Batı Trakya genelindeki okulların çoğunda boykota katılım oranı yüzde yüz olurken, diğer okullarda da katılım oranı yüzde 95 civarındaydı.

Birçok Azınlık okulunda Encümenler Birliği yöneticileri, Okul Aile Birliği yöneticileri ve bazı veliler sabah erken saatlerde okul binası önüne geldi. Bazı okullarda ise “Azınlık eğitimindeki sorunlara çözüm” ve “Daha iyi bir azınlık eğitimi” mesajlarının yer aldığı pankartlar asıldı.

Azınlık Okulları Encümenler Birliği’nin aldığı karar uyarınca ilan edilen boykota, tüm azınlık kuruluşları ile azınlık siyasilerinin tamamına yakını destek verdigi de görüldü.

Azınlık Okulları Encümenler Birliği de boykotun başarılı sonuçlandığını, katılımdan menuniyet duyduklarını  belirten bir basın açıklaması yayınladı.

BASIN AÇIKLAMASI

​“Azınlık Okulları Encümenler Birliği olarak aldığımız boykot kararına azınlık velileri ve öğrencilerinin, bugün, çok yüksek bir katılımla iştirak etmeleri, velilerimizin azınlık eğitimi ile ilgili hukuka aykırı uygulamalara olan tepkisini net bir şekilde ortaya çıkartmış ve verdiğimiz mücadelenin azınlık tarafından tereddütsüz kabul edildiğini göstermiştir.

​Eğitimlerini azınlık okullarında devam ettiren öğrencilerin %100’e yakının katılımıyla gerçekleşen bu boykottan ülkemiz idarecilerinin ve özellikle, azınlık velilerinin biz Encümenler Birliği yöneticileri gibi düşünmediğini iddia eden azınlık eğitiminden sorumlu yerel bürokratların çıkartması gereken çok dersler! olduğunu düşünmekteyiz. Bu vesile ile kendilerine bir kez daha hatırlatırız ki, encümenleri yok sayarak atacakları her adıma azınlık bu gün olduğu gibi, tepkisini gösterecek ve yasal her plâtformda hakkını arayacaktır.

​Boykot kararımızın bu denli yüksek katılımla gerçekleşmesi için yardımlarını esirgemeyen tüm azınlık kurum ve kuruluşlarının yöneticilerine, azınlık siyasetçilerine, encümen heyeti üyelerine ve tabiî ki, tüm velilerimize teşekkürü bir borç biliriz.”

AZINLIK OKULLARI ENCÜMENLER BİRLİĞİ

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz