İlhan AHMET, “Eyaletimizden yapılan 1556 genç çiftçi başvurusunun hepsi kabul edilsin!”
Demokratik İttifak Rodop Milletvekili İlhan AHMET, genç çiftçilere destek programı hakkında Tarım Bakanlığı’nın AB teşvik ve yardımlarından sorumlu müsteşarlığını ziyaret etti.
Rodop İli ve Trakya eyaleti genelinde çok sayıda genç çiftçiyi yakından ilgilendiren AB destekli programın seyriyle ilgli bilgi alan milletvekili, uygulanmanın kapsamı hakkında da görüş ve önerilerini sundu.
Milletvekili olduğu Doğu Makedonya Trakya Eyaletinde söz konusu programa çoğu Azınlık mensubu 1556 genç çiftçinin başvurduğunu belirten İlhan AHMET, tüm başvuru sahipleri için gerekli olan 29 milyon Euro’luk fonun eyalete aktarılmasını hükümetten talep etti.
“Genç çiftçiler için Trakya’ya 5 milyon Euro daha aktarılmasını istiyoruz”
Rodop Milletvekili İlhan AHMET görüşmede, “Program dahilinde, ülke genelindeki genç çiftçiler için ayrılan 241 milyon Euro’luk fonun 23, 4 milyon Euoro’su eyaletimize ayrılmıştır. Ancak eyaletimizde başvuru yapan ve çoğunluğu Azınlık mensuvu olan 1556 genç çiftçinin tamamının programdan yararlanabilmesi için toplam 29 milyon Euro’ya ihtiyaç vardır. Bu durumda ihtiyaç olan 5 milyon Euro’nun daha hükümet tarafından eyaletimize aktarılması gerekmektedir” diye konuştu.
“Ülkenin ve AB’nin en fakir ve geri kalmış bölgesi olan Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nin bu durumunu ve acil ihtiyaçlarını göz önüne alarak, bakanlık ve hükümetten bölgemize ayrılacak fonun miktarının arttırılmasını talep ediyorum” diyen Milletvekili İlhan AHMET, “her fırsatta bölgemize ve çiftçimize sırtını dönen SyrizAnel hükümetinden bu kez de yanı tutumu sergilememesini ve 1556 genç Trakya çiftçisinin tamamı için gerekli fonun eyaletimize aktarılmasını bekliyoruz” dedi.