Ana Sayfa Türkiye | Dünya “Siz Gerçekten İnsan Mısınız?”

“Siz Gerçekten İnsan Mısınız?”

4
0

“Bu zavallı şahıslara tek şeyi sormak istiyorum; “Siz gerçekten İnsan mısınız?”

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av.Necmettin Hüseyin, Mustafa Gül tarafından yayınlanan ve Süleyman Özkaraaslan tarafından da paylaşılan sosyal medya paylaşıma ilişkin açıklamalarda bulundu. Bireysel ve Kurumsal olarak suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin, Mustafa Gül tarafından yayınlanan ve AK Parti Başiskele İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Süleyman Özkaraaslan’ın sosyal medya üzerinden paylaştığı ve gazetelere yansıyan “1989’da gelen Bulgar, 1950’de gelen Selanik Dönmelerini, 100 bin Kaçak Ermeni’yi, Suriyelilerle beraber Gönderelim Varmısınız Çomarlar” şeklindeki ve sosyal medyada infial uyandıran paylaşıma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bireysel ve Kurumsal olarak suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin şu yazılı açıklamada buludu:

“Bu zavallı şahıslara tek şeyi sormak istiyorum;

“Siz gerçekten İnsan mısınız?”

8732 kişinin ve insanlığın katledildiği Serebrenica’daki soykırım şehitlerimizi andığımız bu günde, Mustafa Gül tarafından yayınlanan ve Süleyman Özkaraaslan tarafından da paylaşılan “1989’da gelen Bulgar, 1950’de gelen Selanik Dönmelerini 100 bin Kaçak Ermeni’yi Suriyelilerle beraber Gönderelim Varmısınız Çomarlar” şeklindeki çirkin paylaşıma şahit olmak bu toplumun en son görmek isteyeceği şeydir.

Bu terbiyesizce, edep yoksunu yaklaşım ile toplumda infial uyandıracak şekilde ayrımcılık yaratan, ırkı, dili ve dini ile insanları ayıran, aşağılayan ve suç işleyen, toplum barışını zedeleyen, hakaret etmeyi kendine hak gören, çapsız kişilerin öncelikle toplum yaşamının ve siyasetin her kademesinden silinmesi, temizlenmesi gerekmektedir. Gereğinin de ilgililerce yapılacağından en ufak bir şüphemiz yoktur.

Diğer taraftan aşağıladığı ve hakaret ettiği insanların bu ülkenin, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu dahil olmak üzere yine kurucu unsuru, mayası olan biz Rumeli insanını, yani Evlad-ı Fatihan olarak bizler şanlı tarihimiz boyunca vatan, millet, bayrak ve ezan için mücadele etmiş, bu kudsiyetlerini kaybetmemek için canını vermiş, kanını dökmüş, her türlü mezalime, soykırıma, asimilasyona, baskıya, zulme, hor görülmeye, hapislerde ömrünü tüketmeye, binbir türlü işkenceye göğüs germiş, isimleri, dinleri değiştirilmeye çalışılmış, tüm bunlara rağmen ölümü seçmiş ama milletinden, milliyetinden, dininden, vatanından ve bayrağından asla taviz vermemiş insanlar ve onların evlatlarıyız.

Bu sebeple Türk milletinin ta kendisini hedef aldığını göremeyen, diğer etnik ve dini unsurları da aşağılayan, insanlıktan nasibini almamış şahsiyetlerin hukuk karşısında hesap vermesi için bireysel ve kurumsal olarak suç duyurusunda bulunacağımızı belirtmek istiyorum. Hassasiyet gösteren her bireyin de aynı yolla bu haddini bilmez kişilerin topluma ve her bireye karşı hukuk önünde hesap vermesi için haklarında şikayette bulunmaya çağırıyoruz. Edepten yoksun çirkin yaklaşımların tamamını da bu şahıslara iade ediyoruz.

Bu ve benzeri ayrımcılıkları içeren, toplumu ayrıştıran, aşağılayan her söylemin ve eylemin karşısında olduğumuzu, yaşanan bu çirkinliği şiddetle kınadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz