Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ŞİMDİ DE GÖZÜ YASAL DERNEKLERİMİZE VE ŞUBELERİNE DİKTİLER!

ŞİMDİ DE GÖZÜ YASAL DERNEKLERİMİZE VE ŞUBELERİNE DİKTİLER!

27
0
Yunan devleti şimdi de gözünü Batı Trakya’da derneklerimize dikti.
Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı son dönemlerde Yunan devleti tarafından açıkça hedef olmaya başladı. Geçmişte isminde Türk kelimesi olan derneklerimizi kapatan devlet şimdi de adında Türkçe olmamasına rağmen bu açılan derneklere de gözdağı vererek, Savcı ve polis baskınlarıyla kontroller yaparak kapatmaya yönelik çalışmalara hız verdiği açıkça görülüyor.
Azınlık eğitimi başta olmak üzere, azınlığa yönelik baskıcı uygulamalar son dönemde artmaya başladı.
Geçtiğimiz günlerde Batı Trakya’da azınlık eğitiminde yaşanan okullarda Türkçe konuşmayla ilgili genelge krizinden sonra şimdi de azınlığın önemli kuruluşlarından Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ne bağlı şubelere polis ve savcı tarafından baskın yapıldı.
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin Gümülcine’deki iki şubesi 21 Nisan 2016 Perşembe günü ani bir baskına uğradı. Dernek faaliyetlerinin yanı sıra, çocuklara yönelik faaliyetlerin de yapıldığı BTAYTD’nin iki şubesine sabah saatlerinde Gümülcine Savcısı ve polis gelerek kontrolde bulundu.
Savcı ile polisin dernek şubesine girerek mekanı incelediği, buradaki kişilerle görüştüğü ve çocuklara yönelik faaliyetlerin de yapıldığı sözkonusu şubelerin kapanması gerektiğini söylediği ifade edildi. Gümülcine’de Kesikbaş Mahallesi ve Othonos sokağındaki (Sobacılar Çarşısı yanı) BTAYTD şubelerine savcı ve polisin kontrolünden sonra, Gümülcine Belediyesi’ne bağlı sosyal hizmetler müdürlüğünden yetkililerin de giderek denetimde bulunduğu belirtiliyor.
Bu arada, polisin zaman zaman BTAYTD’ne bağlı şubelerde kontrollerde bulunduğu, ancak son dönemde bu kontrollerin arttığı, savcının ise ilk kez dernek şubesine geldiği öğrenildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz