Ana Sayfa Yunanistan Haber “Silahlı Kuvvetlerin Kabiliyetinin Bir Kısmını Gösterdik, Biliyoruz, İstiyoruz ve Yapabiliriz”

“Silahlı Kuvvetlerin Kabiliyetinin Bir Kısmını Gösterdik, Biliyoruz, İstiyoruz ve Yapabiliriz”

1
0

“PARMENİON 2021″in son aşamasına katılan Savunma Bakanı Panagiotopulos ve Genelkurmay Başkanı Floros’tan anlamlı ve imalı açıklamalar.

Bakan Panagiotopulos, “Silahlı Kuvvetlerimiz bağımsızlığımızı güvence altına almak ve egemenlik haklarımızı savunmak için giderek daha güçlü hale geliyor” derken, Genelkurmay Başkanı Floros ise, “bugün Silahlı Kuvvetlerin misyonunu yerine getirebilme kabiliyetinin, kararlılığının ve yolunun küçük bir kısmını gösterdik. Biliyoruz, istiyoruz ve yapabiliriz” açıklamasında bulundu.

“PARMENİON 2021″in son aşaması Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, kuvvet komutanları ve bölgedeki siyasi temsilcilerin katılımıyla, 29 Eylül tarihinde sabah saatlerinde Kuzey Meriç (Evros) bölgesindeki Saltıkköy (Lavara) köyü yakınında bulunan “Psilos Stalos” atış sahasında siyasi ve askeri liderliğinin huzurunda gerçekleşti.

“Psilos Stalos” atış sahasında “PARMENİON 2021″in son aşamasında “Esios Oionos 2021” olarak adlandırılan tatbikatta, Kara ve hava kuvvetlerine ait silahların kullanımı (tank, top, piyade, uçak ve helikopter) askeri operasyonların birkaç aşaması uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Tatbikatın senaryosuna göre, düşman, siyasi ve diplomatik düzeyde tırmandırılan bir saldırının ardından, çeşitli bahaneler arayarak, 16M /KMP (Motorlu Tümen) bölgesinde bir saldırı gerçekleştirdi. Uygulanan aşamalar savunma, daralma, saldırı, istifade etme, istikrar, yeniden yapılanma, savunma hattını yeniden oluşturmak.

Aynı günün gecesinde ise Dedeağaç “Aetos” atış sahasında ağırlıklı olarak Hava Kuvvetleri ve Kara Kuvvetlerine ait silahların atışları ile “PARMENİON 2021” askeri tatbikatı son aşamasına girdi.

Tatbikat sonrası sahada bir konuşma yapan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos şunları söyledi:

“Bugün burada ateş gücünün, kara ve hava askeri araçlarının kombinasyonunun ve Silahlı Kuvvetlerin genel yetenek ve  imkanlarının mükemmel bir şekilde gösterilmesine şahitlik ettik.

Silahlı Kuvvetler, herhangi bir tehdide karşı bölgesel bağımsızlığı güvence altına almak ve egemenlik haklarımızı savunmak için giderek daha güçlü hale geliyor. Tatbikatın başarılı bir şekilde sonuçlanmasından dolayı tüm katkıda bulunanları tebrik etmek istiyorum.

Silahlı Kuvvetlerin, gerek yoğun bir şekilde uygulanan ve sonuç veren savunma diplomasisi yoluyla, gerekse Silahlı Kuvvetlerin en modern ve en iyi şekilde donatılması için yoğun çaba sarf ederek yeteneklerini artırma çabalarının bir parçası olarak mutlu olduğumu belirtmek isterim. Amacımız, donanımlı silahlarla, deniz, hava ve karadaki silah sistemleri veya Silahlı Kuvvetlerin genel yeteneklerini personele yükseltmektir.”

Genelkurmay Başkanı (GEETHA) Orgeneral Konstantinos Floros ise, “Bugün Silahlı Kuvvetlerin misyonunu yerine getirebilme kabiliyetinin, kararlılığının ve yolunun küçük bir kısmını gösterdik. Biliyoruz, istiyoruz ve yapabiliriz. Herkese sıcak ve samimi tebriklerimi sunuyorum” dedi.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz