Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK’TE, “MAKEDONYA-TRAKYA MÜSLÜMANLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ BERAT KANDİLİNİ COŞKUYLA KUTLADI

SELANİK’TE, “MAKEDONYA-TRAKYA MÜSLÜMANLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ BERAT KANDİLİNİ COŞKUYLA KUTLADI

76
0

Selanik’te yaşayan soydaşlarımız tarafından kurulan “Makedonya Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği” “Berat Kandili” gecesi dolayısıyla Osmaniye Mescidi’nde Mevlid töreni düzenledi.

Törene T.C. Selanik Başkonsolosluğu’nda görevli Muavin Konsoloslar, Başkonsolosluk çalışanları, Dernek Başkanı Osman İsmailoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gümülcine Belediyesi “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı  Sibel Mustafaoğlu, Birlik gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Avrupa Gazeteciler Derneği (AVGADER) Yunanistan Temsilcisi İlhan Tahsin, THY Selanik Müdürü Utku Yazan katıldı.

Selanik’te bu mübarek gecede düzenlenen Mevlid Törenine Gümülcine’den Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği’nden din görevlisi Salih Molla Salih Okuduğu Kur’an ve mevlid ile Selanik’te yaşayan soydaşlarımızın bir kez daha dini duygularını tazelemelerine yardımcı oldu.

Selanik’in mahalllerinden birinde 2005 yılında kurulan ve bir binanın bodrum katında olan “Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği”nin bir kısmında kendi imkanlarıyla Camiye çevirdikleri alanda ibadetlerini yerine getiren Batı Trakyalı Türkler dini ve milli kimliklerini yaşatmak üzere burada biraraya geliyorlar. Hafta sonları çocuklara Türkçe dersler ve Kur’an kursları veriliyor.

http://www.dailymotion.com/video/xrzxd0_selanyk-te-berat-kandyly-kutlamasi_news

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz