Ana Sayfa Yunanistan Haber Selanik’te Türk Bayrağını Yaktılar!

Selanik’te Türk Bayrağını Yaktılar!

0
0

Selanikte göstericiler Başkonsolosluğa yakın bir caddede Türk bayrağını yaktı.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’n açılması Yunanistan’ın birçok bölgesinde olduğu gibi Selanik ve Atina’da da protesto edildi. Selanik Metropoliti Anthimos’un çağrısı üzerine, dün akşam saatlerinde Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesine tepki olarak özel ayin düzenlenen Selanik’teki Agia Sofia kilisesinin avlusunda toplanan “Kutsal Bölük” isimli aşırı sağcı örgüt üyesi göstericiler, Türk bayrağını ateşe verdi.

Kalabalık daha sonra “vatan, millet ve ortodoksluk için” yazılı pankartlar eşliğinde Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğu’na doğru yürüyüşe geçti. Daha önce çevik kuvvet ekipleri önlem alarak caddeyi polis otobüsleriyle kapattı ve göstericilerin Başkonsolosluğa yaklaşmalarına izin verilmedi.

Bunun üzerine göstericiler polis barikatının önünde ikinci kez Türk bayrağını yaktı, Türkiye aleyhinde hakaret ve küfürler içeren sologanlar attılar. Kadınlar tarafından açılan bazı pankartlarda ise Türk ürünlerine boykot çağrısı yapılıyordu.

Atina’da Kolokotronis anıtı önünde toplandılar

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’n açılması Atina’da da protesto edildi. Kolokotronis anıtı önünde toplanan göstericilerden bazıları kürsüye çıkarak konuşmalar yaptı ve Aya Sofya’nın camiye çevrilmesini protesto etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz