Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SAYIN BAKANIMIZ GAVROĞLU; TÜRKİYE’DEN GELEN ÖĞRETMENLER GÖREVE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

SAYIN BAKANIMIZ GAVROĞLU; TÜRKİYE’DEN GELEN ÖĞRETMENLER GÖREVE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

25
0

Sayın Bakanımız Gavroğlu; Türkiye’den gelen öğretmenler göreve ne zaman başlayacak? Günümüzde artık bu sorunlar aşılsın, Azınlık eğitiminde var olan sorunlar artık günümüzde daha fazla geç kalınmadan çözülsün.

2018-2019 yeni eğitim öğretim yılı tüm ülkede olduğu gibi Batı Trakya bölgesinde de başladı, ancak Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nde ve İskeçe Muzaffer Salihoğlu Lisesinde maalesef aksaklıklar devam ediyor. Derslere girecek olan ve Türkiye’den gelen öğretmenlere ilgili Bakanlıktan izin çıkmadı ve halen göreve başlamadılar. Öğrenciler Yunanca derslere giriyor ve Türkiye’den gelen öğretmenlerin gireceği dersler yapılmayınca da günün erken saatlerinde eğitimleri yarıda kalıyor ve evlerine, şehir meydanına ve parklara sağa sola toplanmak zorunda kalıyor.

Bu sorun tabii ki önceki yıllarda da vardı, ancak öğrencilerin eğitimlerinde daha fazla sekteye uğramamaları açısından daha fazla geç kalınmadan Eğitim Bakanımız Gavroğlu ve ilgili Dışişleri Bakanlığı, bürokratik engeller ve gecikmeden kaynaklanan sorunu acaba bir an önce çözmeyi düşünüyor mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz