Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SAMARAS ‘YAZILI GARANTİ’ VERMEDİ, 8 MİLYAR EURO YİNE TEHLİKEYE GİRDİ

SAMARAS ‘YAZILI GARANTİ’ VERMEDİ, 8 MİLYAR EURO YİNE TEHLİKEYE GİRDİ

20
0

Ulusal Birlik Hükümeti’ndeki Yeni Demokrasi Partisi’nin lideri Antonis Samaras, Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) troykası tarafından hazırlanan ve reformlara uyulacağını garanti eden belgeyi imzalamayı reddederek “Bizim sözümüz yeter” dedi.

 

İmzaya gerek yok

 

Ancak troyka yetkilileri, yazılı belgenin imzalanması gerektiğini söylüyor. Bu da, Yunanistan’da bir ‘imza krizinin’ kapıda olduğu yorumlarının yapılmasına neden oluyor.

Yunanistan’ın içinde bulunduğu borç krizinden kurtulması için troyka tarafından hazırlanan kemer sıkma ve kredi kullanımını içeren belgeleri imzalamayı reddeden Yeni Demokrasi Partisi’nin lideri Samaras, bunun nedenini “Atacağımız adımlar için kağıt imzalayarak garanti vermemize gerek yok. Bizim sözümüze güvenebilirsiniz” diyerek açıkladı. Samaras, şöyle konuştu: “Troyka ile daha önceden aldığımız kararları göz önünde bulundurduğumuzda, özellikle de kağıtta yazan maddelere bakacak olursak, bu noktadaki pozisyonumu onlara tekrardan hatırlattım. Biz parti olarak, Lukas Papadimos önderliğinde kurulan koalisyon hükümetinin yeni bütçe kararlarına uyacağımızı söyledik.”

 

8 milyar Euro tehlikede

 

Samaras’ın önderlik ettiği Yeni Demokrasi, eski Başbakan Yorgo Papandreu’nun Pasok ve Laos Partisi’nden oluşan koalisyondaki partilerin Troyka yetkilileri tarafından hazırlanan belgeyi imzalaması gerekiyor. Samaras’ın belgeleri imzalamayı reddetmesinin, 130 milyar Euro’luk kredinin sıradaki dilimi olan 8 milyar Euro’yu tehlikeye sokabileceği yapıldı.

 

Borç takası görüşüldü

 

TROYKA yetkililerinin Yeni Demokrasi Partisi’nin lideri Antonis Samaras ile borç takasına ilişkin de görüşmeler yaptığı öne sürüldü. Samaras’ın, Troyka ile Özel Sektör Katılım (PSI) planını da görüştüğü ve sözlü olarak bu konuda anlaşma sağlandığı ifade edildi. Bu arada Papadimos yarın bilgi vermek için  Brüksel’e gidiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz