Ana Sayfa Batı Trakya Haberler RUMELİ BALKAN DERNEKLERİ FEDERASYONU’NDAN KINAMA

RUMELİ BALKAN DERNEKLERİ FEDERASYONU’NDAN KINAMA

28
0

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’ndan Ak Parti Yalova Milletvekili Adayı Meliha Akyol’u kınayan bir yazı yayınladı.

 

RUMELİ BALKAN DERNEKLERİ FEDERASYONU

İSTANBUL

 

KINAMA

Değerli basın mensupları,sayın dernek başkanlarım ve sevgili Rumelili hemşerilerim;

Osmanlı İmparatorluğu’nun Balkan Savaşlarını kaybetmesi sonucu ezan-ı muhammedi-yi götürdüğümüz, Türk vatanı bildiğimiz, Rumeli-i Şahane’den yani Balkanlar’dan ana vatanımıza göç ettik.

Bu göç süreci bir yüzyıl boyunca tamamlanana kadar öldürüldük, aç bırakıldık, Kuran’ımız yasaklandı, camilerimiz yıkıldı, ismimiz zorla değiştirildi yine de yılmadık. Sadece evlatlarımız ‘gavura askerlik yapmasın’ diye, ay yıldızlı bayrağımızın altında ‘fikri hür, vicdanı hür’ şekilde yaşasın diye, evimizi barkımızı, ekili toprağımızı bırakıp Anadolu’ya geldik.

Anadolu düşman işgaline uğradı; Anadolulu ensar kardeşlerimizle beraber bize kalan son vatanı savunduk. Çok şükür; devletimizin de Cumhuriyetimizin de asli kurucularından olduk. Kısacası bu ülkenin çimentosu olduk.

Ne yaşadığımız zulümler, ne de mücadelemiz bizi üzmedi; ta ki düne kadar…

Dün, Ak Parti Yalova Milletvekili Adayı Meliha Akyol hanım, Batı Trakyalı hemşerilerimizi “kendisini ifade edemeyen ezik insanlar” olarak tanımlamıştır.

Kendisini kınıyoruz!

Bugüne kadar Mücahit Bilici’den, Rasim Ozan Kütahyalı’ya birçok eli kalem tutan kişiler Rumeli insanını incitmiştir ve bizler onlara gereken cevabı vermişizdir.

Fakat, ilk defa, Devletimizi yönetme iddiasındaki bir siyasi, halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk ve bölge farklılığı gözeterek aşağılamaktadır.

Bu kabul edilemez!

Hele ki bu Siyasi’nin, Balkanlar coğrafyasına çok değer veren Sayın Cumhurbaşkanımızla aynı partide olması bizi ziyadesiyle üzmüştür. Bugün gerek iktidar, gerek muhalefet partilerinde birçok Rumelili görev alıp göğsümüzü kabartırken bu üzüntümüzün yegane telafisi Milletvekili Adayı Hanım’ın acilen istifa etmesidir.

Açıkça görülmektedir ki, bu zihniyet insanımızı bölmektedir ve vekil olarak iyi hizmet vermeyecektir.

Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve iktidar partisi yetkililerinden gereğinin yapılmasını arz eder; Ayrıca halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılaması nedeniyle, Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesi uyarınca, söz konusu Siyasi’nin cezalandırılması için Savcılarımızı göreve davet ediyoruz.

Saygılarımızla Kamuoyuna arz ederiz

Kamuran ATAKAN

Genel Başkan

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz