Ana Sayfa Batı Trakya Haberler RODOP İLİNDE DİN GÖREVLİLERİNDEN KINAMA FIRTINASI DEVAM EDİYOR!

RODOP İLİNDE DİN GÖREVLİLERİNDEN KINAMA FIRTINASI DEVAM EDİYOR!

12
0

İlk olarak Birlik gazetesinin bulup ortaya çıkardığı 21-12-2012 tarihinde Yunanistan’daki birçok internet sitesinde “AZINLIĞI KONSOLOSLUĞUN İNSAFINA BIRAKMAYIN” başlıklı habere Azınlık insanından tepkiler çığ gibi büyürken, “haberimiz yok” diyerek ismi geçen soydaş din görevlileri tarafından da tepkiler fırtına gibi büyümeye devam ediyor.

Birlik gazetesinin bulup ortaya çıkardığı ve Rodop ilinden 39 kişinin isminin de yer aldığı haberde, “Rodop Dinöğretmenleri” olarak ilgili mercilere ve bazı Milletvekillerine yönelik bir mektup yazdıkları ifade edilirken, Yunanistan’da 240 imam konusunda yasaların uygulanmasını istedikleri belirtiliyor.

Sözkonusu haberde kendilerinin Yunan Devleti tarafından imam olarak görevlendirilecekleri hususunda verilen sözlerin tutulmasını talep ettikleri belirtiliyor.

Yüzlerce internet sitesi ve gazetelerde yer alan habere din görevlisi soydaşlarımızdan gelen kınamalardan dört tanesi daha aynen şu şekildedir:

 

KINAMA

 

4-1-2013 Cuma
Gümülcine / Komotini


Biz aşağıda ismi bulunan din görevlileri olarak aşağıda açık olarak görünen vekâletname belgesine imza atmamak sureti ile vekâletnamenin çıktığı tarihten itibaren sözkonusu davadan çekildiğimizi beyan ederiz.

Buna binaen son günlerde “240 İmam yasası” ile ilgili olarak basında yer alan yazı ile uzaktan yakından alakamız olmadığını kamuoyuna duyurur ve bizim yetkimiz olmaksızın isimlerimizin kullanılmış olmasını şiddetle kınıyor, hukuk mücadelemizi sürdüreceğimizi beyan ederiz.

 

ABDURRAHMAN MUSTAFA BAŞ – TEKKE İMAMI

AHMET KASAP – KIRMAHALLE CAMİİ HATİBİ

ALİ EMİN – SAPÇI İMAM ve HATİBİ

HÜSEYİN MUSTAFA BAŞ – BAĞLAR MAHALLESİ CAMİİ İMAM ve HATİBİ

KARA ALİ ALİ – BÜYÜK SİRKELİ MESCİT İMAMI

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz