Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “SELANİK ATATÜRK EVİ”NİN RESTORASYONUNDA SONA GELİNDİ

“SELANİK ATATÜRK EVİ”NİN RESTORASYONUNDA SONA GELİNDİ

15
0

Selanik Atatürk Evi’nin dikkatli ve özenli bir şekilde sürdürülmekte olan kapsamlı restorasyonu sonuçlanmaktadır. Bahçe ve dış cephe aydınlatma çalışmaları tamamlanmış, ışıklandırılan bina Selanik gecelerinde Osmanlı tarihini vurgulayan dikkat çekici anıtsal yapılardan biri olma niteliği kazanmıştır. 

Sergi malzemelerinin hazırlanarak Selanik’e iletilmesi işlemleri sürdürülmektedir. Bir bölümü ülkemizden gönderilen gerekli teknik donanım kurulmuştur. 

Başkonsolosluk yerleşkesinin arkasında, Atatürk Evi’nin hemen yanında yer alan yeni bahçe giriş kapısının açılmakta olduğu İsaias Sokak’ta, Selanik Belediyesince onaylanan plan uyarınca yürütülen çevre düzenleme çalışmaları tamamlanmıştır. Ali Rıza Efendi tarafından dikildiği rivayet olunan nar ağacını da barındıran yenilenmiş bahçeye ziyaretçi girişi 17 Mayıs 2013, Cuma gününden itibaren İsaias Sokak’tan gerçekleştirilecektir. 

Binanın ve bahçenin fiziki olanakları uyarınca tek seferde ancak belirli sayıda ziyaretçi kabul edilebilmektedir. Vatandaşlarımızın giderek artan sayılarda ve daha ziyade hafta sonu sabah saatlerine denk gelecek şekilde Atatürk Evi’ni ziyaret etmelerinden kaynaklanan kalabalıklar nedeniyle yerleşkeye girişte ve içeride Başkonsolosluğumuz görevlilerinin yönlendirmelerinin takip edilmesi önem taşımaktadır. En az bekleme süresiyle hizmet sunulabilmesini teminen, tur operatörlerinin ziyaret saatlerini öğleden sonrayı da kapsayacak şekilde düzenlemeleri yararlı olabilecektir. 

Pazartesi günleri dışında, ülkemizdeki ve Yunanistan’daki resmi ve dini bayram tatilleri dahil haftanın her günü 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet sunulmakta olan Atatürk Evi’nin açılış tarihi mümkün olan en kısa zaman içinde kamuoyumuzla paylaşılacaktır. 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz