Ana Sayfa Batı Trakya Haber Partiler Arası Komisyon Stilyanidis’in 2016 Yılındaki Çalışmasını Temel Alırsa Eğer….!

Partiler Arası Komisyon Stilyanidis’in 2016 Yılındaki Çalışmasını Temel Alırsa Eğer….!

2
0

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Parlamentosu’nda kurulan Partiler Arası Komisyon eğer Stilyanidis’in 2016 yılında Atina Üniversitesi’nde tanıtımını yaptığı ve daha sonra da kitaplaştırdığı çalışmanın içeriğine dayandırılarak veya temel alınarak çalışacak veya uygulamaya geçilecekse eğer Batı Trakya’da Azınlığın kalkınmasını unutun! Stilyanidis’in çalışmasına bakılırsa Azınlığın kalkınması söz konusu dahi olamaz.

Son yıllarda Rodop ilinin etkili Yunanlı siyasilerinden biri olan Yeni Demokrasi Partisi (ND) Milletvekili Evripidis Stilyanidis, öteden beri Batı Trakya’da sürekli demografik yapıdan söz ediyor ve Hristiyan nüfusun Müslüman nüfusa göre azaldığını konu ederek, Müslüman nüfusun artmasını Batı Trakya açısından bir tehlike olarak gösteriyor. Kısacası Azınlığın nüfus artışı yaşadığını, aksine Hristiyanların azaldığını ve bunun bölgede gelecekte bir tehlike oluşturacağını öne sürüyor.

Stilyanidis’in bu güne kadar yaptığı çalışmalar göz önüne alındığında amacı belli. Batı Trakya’da üstün bir Hristiyan nüfus, entegrasyona bağlı değil de, Azınlığa karşı asimilasyona yönelik bir çalışma ile uzun vadede Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın rakamlarını en maksimum derecede aşağılara çekmek. Yani kısacası Batı Trakya’da iki toplum arasında eşitlik değil, yöneten Hristiyan, yönetilen ve ezilen Müslüman. (Bugün olduğu gibi….!)

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Parlamentosu’nda kurulan Partiler Arası Komisyon’a ilk çalışmayı yine Evripidis Stilyanidis sundu. 2016 yılında yaptığı “Trakya: bir sonraki adım …” temalı çalışmada şu başlıklar yer alıyor:

  • Müslüman azınlığın yasal ve gerçek statüsü hakkındaki gerçekler.
  • “Lozan Antlaşması’nda Karşılıklılık İlkesi” nden “Pozitif Ayrımcılık Politikalarına” kadar Yunan siyasetindeki yanlışlar ve başarılar.
  • Başbakan olarak bölgeyi ziyaret ettiğinde Erdoğan’ı olumlu etkileyen görüntü.
  • Gümülcine’deki Türk Başkonsolosluğu’nun rolü ve “Açık Toplum” un konsolidasyonu ve Yunanistan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi için bir katalizör olarak “güveni”.
  • Bölgenin kalkınmasında ekonomik krizin etkileri, Hristiyanlar ve Müslümanlar arasındaki demografik ve politik denge üzerindeki etkileri, “Trakya’nın birlikte yönetimi” ni hedefleyen komşunun (Türkiye) müdahaleci politikalarının yeniden canlanması üzerine etkileri.
  • Trakya’yı jeostratejik rolünü yükselten, karşılaştırmalı avantajlarını kullanan, Açık Toplumunu pekiştiren ve Ulusal Ekonominin komşu pazarlara doğru dışa açılmasını güçlendiren ideal bir yatırım hedefi.

Not: Stilyanidis’in çalışmasında Azınlık haklarının ihlali, Lozan Antlaşması’ndan  kaynaklanan hakların verilmemesi, devlet tarafından uygulanmaması, Azınlığın ekonomik gücünün bitme noktasına gelmesi, Azınlığın temel hakkı olan Azınlık eğitimindeki sorunlar, Müftülük ve Vakıflar sorunları gibi temel sorunlardan ise tek bir cümle ile bahsedilmediği görülmektedir. Durum böyle olunca, Partiler Arası Komisyon eğer Stilyanidis’in çalışmasını temel alarak yola çıkar ve bu zihniyet, düşünce doğrultusunda ilerlemeye karar verirse;

BATI TRAKYA’DA İKİ TOPLUMUN EŞİT ŞARTLARDA KALKINMASINDAN ASLA VE ASLA SÖZ EDİLEMEZ!!!! KOMİSYON VE YUNAN DEVLETİ’NİN MASKESİ BİR KEZ DAHA DÜŞER!!!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz