Ana Sayfa Batı Trakya Haberler OKUL ARKADAŞLARI 50 YIL SONRA BATI TRAKYA’DA BULUŞTU

OKUL ARKADAŞLARI 50 YIL SONRA BATI TRAKYA’DA BULUŞTU

20
0

Geyve’nin saygın ve sevilen emekli eğitimcilerinden Nuriye ve Ayhan Yükseler çifti 50 yıl önce Arifiye Öğretmen Lisesinde tanıştıkları arkadaşları ile Batı Trakya‘da buluştu.

Nuriye ve Ayhan Yükseler çifti arkadaşları Halil İbrahim Tiryaki ile birlikte 50 yıl aradan sonra Batı Trakya‘da Gümülcineye bağı Yahyabeli köyünde Arifiye Öğretmen Okulundan arkadaşları Kadir Mustafa’yı ziyaret ettiler.

Yıllar sonra Ayhan Yükseler öğretmen mandolini eline aldığı ziyarette Selanik’te Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu ev ile Türkiye’nin çeşitli öğretmen okullarında okuyup şimdilerde emekli olmuş öğretmenlerin kurduğu Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği ziyaret ettiler.

Anılar Tazelendi

Ziyaret hakkında görüşlerini aktaran Nuriye ve Ayhan Yükseler çifti, “Yaptığımız bu gezi 1958 yılında başladığım Arifiye Öğretmen okulunda sınıfımıza katılan Batı Trakyalı Türk öğrencilerden Kadir Mustafa adındaki arkadaşımı ziyaret içindi. kendisi 1964 yılında mezun olduktan sonra Batı Trakya’ya dönmüş ve bir daha görüşme imkanımız olmamıştı. Oğlu geçen yıl beni sosyal paylaşım sitesinden buldu ve 50 yıl sonra telefonla görüşmemizi sağladı. Daha sonra arkadaşım beni görmek amacıyla geçen yaz Altınoluk’a geldi. Ben de bu yıl ortak arkadaşımız Halil İbrahim Tiryaki ile birlikte Gümülcüne Yahyabeyli köyüne onu ziyarete gittik. Anılarla dolu çok güzel bir beş gün geçirdik dedi.

 

geyvemedya 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz