Ana Sayfa Batı Trakya Haber Öğretmenlerin Aşılanma Sorununa Açıklık Getirdi

Öğretmenlerin Aşılanma Sorununa Açıklık Getirdi

3
0

DMT Eyalet Eğitim Müdürü Bandikos Türk okullarında görev yapan öğretmenlerin aşılanma sorununa açıklık getirdi.

Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Eğitim Müdürü Konstandinos Bandikos, iki Azınlık Ortaokulu ve Lisesinde görev yapan Türk öğretmenlerin aşılama programına dahil edilmemesiyle ilgili 30 Nisan Cumartesi akşamı geç saatlerde yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, iki okul yönetiminin bu durumu kendilerine aktarınca derhal Eğitim Bakanlığı ile irtibata geçtiklerini, alınan bilgiler doğrultusunda aşılamayı gerçekleştiren kurumun, ülke genelindeki eğitim kadrosuyla ilgili bilgileri Eğitim Bakanlığından aldığını ve buna herhangi bir müdahale yapılmadığını öğrendiklerini belirtiliyor.

Bandikos açıklamasında, böyle karmaşık bir süreçte özel ve devlet okullarındaki bazı eğitimcilerin bilgilerindeki eksik veya yanlışlar nedeniyle aşılama için başvuru yapmakta sorun yaşadıklarını ileri sürüyor. Bandikos bu tür durumlarda itiraz hakkının olduğununu belirtiyor.

DMT Eyalet Eğitim Müdürü Bandikos açıklamasında, Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokul – Lisesi ile İskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi yönetiminin derhal bilgilendirildiğini ve devamında okulda görev yapan Azınlık ve çoğunluk üyesi eğitimcilerin okul yönetimlerince bilgi verildiği ifade ediyor.

Öğretmenlerin yaş gruplarına göre aşılama başvurusunda bulunabileceklerini belirten Bandikos, neticede sorun çözülmüş olduğunu ileri sürüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz