Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “ÖRÜMCEK GENERAL”DEN ÖNEMLİ MESAJLAR!

“ÖRÜMCEK GENERAL”DEN ÖNEMLİ MESAJLAR!

28
0

“Örümcek General” olarak bilinen Yunanistan eski Kara Kuvvetleri Komutanı Gümülcineli Fragos Fragulis’ten önemli mesajlar.

“Örümcek General” olarak bilinen Yunanistan eski Kara Kuvvetleri Komutanı Gümülcineli Fragos Fragulis, Meriç (Evros) bölgesinde Sarıkatır (Kiprinos) köyü derneği tarafından düzenlenen “Tecelli Yortusu” etkinliklerine katıldı. Burada halka hitaben yaptığı konuşmasında, Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askerin durumundan, Batı Trakya’da Müftü seçimi konularına kadar değindi. “Örümcek General” Türkiye’ye de mesaj göndermeyi ihmal etmedi ve sert bir dille eleştirdi.

Fragos Fragulis özetle şu ifadeleri kullandı.

“Müftüler seçilmemelidir”

“Sayın misafirler, ilk soru soruldu ancak tek bir şey için eminim, birileri bölgemiz hakkında birşeyler yapmak için can atıyor, ancak Trakya çok zor bir bölge ve ben bir Gümülcineli olarak, babam da Hayrabolu’dan, dolayısıyla da bunların benim bölgemde bir şansları olmadığını bilmeleri gerekir. İnsan haklarına hiçbir zaman saygı duymayan ve Demokrasi hissiyatı olmayanlar, beş aydan beri Aggelos Mitretodis ve Dimitris Kuklacis’i tutuklu olarak tutuyorlar.

Ayrıca söyledikleri ve yaptıkları için utanmaları gerekir. Bu bölgenin kaderi elinde olanlar da saygı duymaları gerekir ve Lozan Anlaşması’nın değişmeyeceğini anlamalıdırlar ve Müftüler seçilmemesi lazım. Oysa Türkiye’de dini konularda belirlemeler atamayla yapılıyor gerçek bu. Ülkedeki bu kaygan zemin gidişatı durmalıdır ve hak etmeyenlere hak vermeyi durdurmalıyız. Azınlıklar üçtür ve Lozan Anlaşması’nda öyle yazıyor.

Eğitim Bakanı da aklında şunu tutmalıdır, Dimokritio Üniversitesi ve hizmet veren buradaki, Trakya’daki tüm okulların desteklenmeye ihtiyacı var. Dimokrito’dan Selanik’teki Aristotelio Üniversitesi’ne başka bölümleri taşımak gerekmez.

Vatanımız Trakya’dan bunları bir mesaj olarak gönderiyorum. Savunma ve asfalya söz konusu olunca burada indirime yer yok. Devlet tarafından yapılması gerekenler yapılmalıdır sadece kriz dönemlerinde değil krizden önce de buradan göç edenler yeniden geri dönmelidirler. Bugün buradan Kiprinos üçgeninden çıkan mesaj bu bölgeye kurtuluşun gelmesi lazım.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz