Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “MÜLTECİLER KÜLTÜRLERİNDEN DOLAYI YIKANMIYOR, HASTALIKLARDAN KORKUYORUZ”

“MÜLTECİLER KÜLTÜRLERİNDEN DOLAYI YIKANMIYOR, HASTALIKLARDAN KORKUYORUZ”

30
0

Selanik’te toplu taşıma şoförleri “Mülteciler kültürlerinden dolayı yıkanmıyor, hastalıklardan korkuyoruz” diyerek ırkçı bir davranış sergilediler.

Selanik’te şehir içi toplu taşıma otobüslerinde çalışan şoförler ırkçı bir davranış sergileyerek çalıştıkları OAST şirketinden akıl almaz bir istekte bulundular.

Şehir içi toplu taşıma (OAST) şirketine yönelik yazdıkları yazıda, mültecilerin barınma kamplarından şehre taşınması hattında çalışan şoförlere belirli zamanlarda kan tahlilleri, aşılanma yapılmasını talep ettiler. Ayrıca, camla kapalı şoför kabini, kırmızı panik düğmesi de monte edilmesi talepleri de bulunuyor. Tabii ki bu istekleri şirket tarafından kabul edilmedi ve derhal geri çevrildi.

Bildiriyi yazan 4 görevli kısa zaman önce “Dromeas” listesinden şoförlerin sendikasına yeni seçilen kişiler olduğu belirtilirken, seçimlerden önce bu kişilerin davranışlarıyla aşırı sağcı bir eğilim içinde oldukları diğer şoförler tarafından anlaşıldığı belirtiliyor. Dolayısıyla da bu talepleriyle de bunun açıkça ortaya çıktığı görülüyor.

Bu şahısların ırkçı istekleri Sendika Başkanı Stelios Pappas ve Yönetim Kurulu üyelerini kızdırdı ve dilekçelerini kabul edilemez olarak geri çevirdi. Bununla da yetinmeyen Sendika yönetimi bu şahıslar hakkında gerekli işlemin yapılması için çalışmalar başlattı.

Yaşanan bu olayın ardından bir yerel radyoda olaya açıklık getiren Başkan Pappas şunları söyledi. “Ne az ne çok bu kişiler bizlere mültecilerin yabancı bir vücut olduklarını söylüyorlar, acaba kendilerine bir yıldız mı takalım? Vaimar Demokrasisi (1919 yılında Almanya’da kurulan yarım demokrasi olarak adlandırılan sistem) ne geçerli olabilir, ne de geri gelebilir. Demokrasilerde katlanmak vardır, ama sınırları da bellidir.”

4 şoförün imzaladığı talep listesi, 9-40-51-52-54-55-86 ve 87 numaralı hatlarda mültecilerin kamplardan şehir içine taşınmalarını ilgilendiriyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz