Ana Sayfa Türkiye | Dünya Mitarakis, Soylu İle Ankara’da Görüştü, “Türkiye’nin Çabalarını Destekleyeceğiz”

Mitarakis, Soylu İle Ankara’da Görüştü, “Türkiye’nin Çabalarını Destekleyeceğiz”

3
0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis’i kabul etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bakanlık makamında gerçekleştirilen baş başa görüşmenin ardından İçişleri Bakanlığının binasında bulunan Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) heyetler arası görüşme gerçekleştirildi.

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) basına kapalı yapılan görüşmede, göç, terörle mücadele ve güvenlik konuları ele alındı.

Gerçekleştirilen görüşmeye, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Ali Çardakçı, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Kulular’da katıldı.

“Türkiye’nin çabalarını destekleyeceğiz”

Toplantı sonrası bir değerlendirme yapan Mitarakis, “Başbakan Kiriakos Miçotakis ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşmenin ardından AB-Türkiye Ortak Deklarasyonu çerçevesinde daha fazla işbirliğine ihtiyaç olduğu konusunda mutabık kaldık. Yunanistan, uluslararası hukuka mutlak saygı göstererek, Avrupa Birliği’nin sınırlarını koruma yükümlülüklerini sorumlu bir şekilde karşılamaya devam edecektir. Türkiye’nin Afganistan’da ortaya çıkabilecek baskılarla baş edebilmesi için Avrupa Birliği içindeki çabalarını destekleyeceğiz. Ülkemizle işbirliğinde bu iyi niyeti göstermek Türkiye’nin elindedir.” Dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz