Ana Sayfa Yunanistan Haber Miçotakis: “Umarım Sayın Erdoğan Bunun Farkına Varır”

Miçotakis: “Umarım Sayın Erdoğan Bunun Farkına Varır”

3
0

“Türkiye’nin gündeme getirdiği diğer tüm konuları tartışmayacağım, egemenlik ve askerden arındırma konuları Yunanistan için sorun değil. Umarım Sayın Erdoğan bunun farkına varır.”

Yunanistan’da Yeni Demokrasi Partisi başkanı ve eski Başbakan Kiriakos Miçotakis, STAR televizyon kanalında gazeteci Mara Zaharea’ya konuştu. Miçotakis son günlerde Yunanistan gündemine oturan Batı Trakya Türk Azınlığı ve Azınlığın oylarıyla Yunan Parlamentosuna gönderdiği iki Milletvekili İskeçe’den Hüseyin Zeybek, Gümülcine’den Özgür Ferhat hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Miçotakis, Yunanistan’ın iç işlerine müdahaleyi kabul etmeyeceğini belirtti ve “Sayın Ferhat ve Zeybek Bey’i Lozan Antlaşması’na saygı duyduklarını ve sadece Müslüman azınlığın çıkarlarına hizmet ettiklerini beyan etmeye davet ediyorum” dedi.

Miçotakis Türkiye ile ilişkilerde yaptığı yorumda, “Sayın Erdoğan’a açık çağrıda bulundum, er ya da geç bu görüşme gerçekleşecek” dedi. Miçotakis şunları dile getirdi:

“Gerginliğin azalmasını memnuniyetle karşılıyorum, çözülmesi gereken asıl mesele aramızdaki deniz bölgelerinin, yani MEB ile Ege ve Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığının sınırlandırılmasıdır. Türkiye’nin gündeme getirdiği diğer tüm konuları tartışmayacağım, egemenlik ve askerden arındırma konuları Yunanistan için sorun değil. Umarım Sayın Erdoğan bunun farkına varır. Ancak tek farkımızı çözemesek de son üç yılda yaşadığımız gibi bir gerilim ortamı yaşamaya mahkum değiliz. Silahlı Kuvvetlerimizin sürekli güçlendirilmesi konusunu müzakere etmeyeceğim.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz