Ana Sayfa Batı Trakya Mezuniyet Töreninde Kep Attılar

Mezuniyet Töreninde Kep Attılar

2
0

Batı Trakya’da Türk Azınlığının en köklü eğitim kurumlarından biri olan Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi son sınıf öğrencileri düzenlendikleri mezuniyet töreninde kep attı.

Gümülcine Celal Bayar Lisesi’nden mezun olan 120 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen törene öğretmenler, Encümen Heyeti üyeleri ve öğrenci aileleri katıldı.

Törende yapılan selamlama konuşmalarında ilk olarak kürsüye Encümen Heyeti Başkanı Fuat Perende geldi. Perende, “Sizlere ne mutlu ki, köklü geçmişi ve güçlü akademik kadrosuyla eğitim camiamızın en saygın okullarından birisi olan, Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde başarıyla ortaöğretim hayatınızı noktalıyorsunuz. Aynı başarıyı yüksek öğretim hayatınızda da sürdürmenizi diliyorum. Okulumuzun adını en yükseklere taşıyacağınıza inanıyorum.” dedi.

Sırasıyla mezun olan öğrencilerini son kez selamlamak üzere kürsüye okul müdürü Tunalp Mehmet geldi. Tunalp Mehmet konuşmasında, “Okula ilk başladığınız günden bugüne değin eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizlerin gelecekte başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Celal Bayar Azınlık Lisesi sizleri sevgiyle uğurluyor. Yolunuz aydınlık, bahtınız açık olsun. Allah’a emanet olun.” Dedi. Müdür Tunalp, görev süresini tamamlayan kontenjan öğretmenleri Seyhan Demiral ve Ercan Değirmenci’ye de teşekkür etti. Okulun Müdür Yardımcısı Eleni Haci de öğrencileri selamlayarak, bundan sonraki eğitim hayatında başarılar diledi.

“İnancınızla karşılaşacağınız her zorluğun üstesinden geleceğinize canı gönülden inanıyorum.”

Son olarak kürsüye Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunda görev yapan Konsolos Neslihan Altan geldi. Konsolos Neslihan Alkan öğrencilere hitaben şu konuşmayı yaptı: “Hepsi birbirinden değerli olan gençlerimiz sizler bugün hayatınızın ileriki döneminde özlemle gururla anımsayacağınız, yad edeceğiniz çok önemli bir dönemi tamamlamaktasınız. Liseden mezun olma sevincinin yanı sıra 70 yıllık köklü bir mazisi olan, Türkiye – Yunanistan ilişkilerinde kültür köprüsü görevi gören saygın eğitim ocağından diploma alıyor olmanız sizler için ayrı gurur kaynağı olduğu kanısındayım. Gelecekteki hayatınızda hangi mesleğe mensup olursanız olun, bu çatı altında büyüklerinizin, hocalarınız sayesinde edindiğiniz değerler, prensipler ve davranışlarınızın daima yolunuzu aydınlatacağına bizzat şahit olacaksınız. Ve böylece iyi niyet, başarı ve mücadeleye olan inancınızla karşılaşacağınız her zorluğun üstesinden geleceğinize canıgönülden inanıyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından okul öğretmeleri Mehmet Mustafa ve Akif Konak’ın yönetimindeki müzik grubu sahne aldı ve birbirinden güzel türkülerle mezuniyet törenine ayrı bir renk kattı.

Eğitim yılı boyunca öğrencilerin yaptıkları etkinlikler ve faaliyetlerin tanıtıldığı kısa film gösteriminin ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan vals ve zeybek gösterimi büyük beğeni topladı.

Son olarak, Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde eğitimini başarıyla tamamlayan beş öğrenci dereceye girdi.

Okul birinciliğini 20 tam puanla Rabia Perende, Mehmet Emir Mehmet, Tuğçe Mustafa paylaştı. 19.9 ortalamayla Kader Hüseyin ikinci olurken, üçüncülüğü de 19.8 puanla Eralp Ahmet ve Zeynep Değirmenci paylaştı.

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz