Ana Sayfa Avrupa | Balkanlar Menendez: “Dedeağaç, Kuzey’in Suda’sı Oldu”

Menendez: “Dedeağaç, Kuzey’in Suda’sı Oldu”

1
0

Türkiye’ye F-16 savaş uçakları ve modernizasyon kitlerinin satışına karşı görüşleriyle bilinen ABD’li Senatör Bob Menendez Türkiye’ye dair görüşlerinde bir değişiklik olmadığını dile getirdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Senatör Robert Robert Menendez, Dışişleri Bakan Yardımcısı adayının atanması için yapılan duruşmada Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’deki önemi ve Türkiye hakkında konuştu. Menendez, Türkiye’nin bir NATO müttefikine karşı savaşçı tavırlarla davrandığını ileri sürerken, F-16 satışı konusunda değerlendirme yapılmasını söyledi.

Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Menendez, Türkiye’yle ilgili yeni bir durumun olmadığını ve kendisinin Türkiye’ye dair kaygılarını dile getirmeye devam edeceğini söyledi.

Senatör Menendez özetle şunları dile getirdi:

“Doğu Akdeniz’de savaş ortamı olamaz. Yönetimin Türkiye’ye F-16 sağlama olasılığını değerlendirmesi hakkında Senatör Van Hollen’ın söylediklerini yinelemek istiyorum.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Erdoğan evet demesine rağmen İsveç, Türkiye’den henüz oy alamadı. İsveç (NATO) içinde olmak zorundaydı. Meclisi toplayabilirdi. Oylamaya devam edebilirdi. Yapmadı.

Ve biliyorsunuz, Doğu Akdeniz’de bir savaş davranışı olamaz. Başka bir NATO müttefikimiz, Yunanistan var, burada sadece Suda Körfezi’nde uzun süredir devam eden üsse sahip değiliz, aynı zamanda Kuzey’in Suda’sı ve NATO’nun önemli bir enerji ve aktarma merkezi haline gelen Dedeağaç’a sahibiz.

Bir NATO müttefikinin diğerine düşmanca tavır almasının ve bir başkasına F-16 satmasının bizim için nasıl bir sonucu olur?”

Bu nedenle, atanmanızın onaylanması hala bekleniyorsa, odaklanacağınız konulardan birinin bu olacağını umuyorum.

Umarım Doğu Akdeniz’de daha güçlü bir istikrarın savunucusu olabiliriz çünkü bu inanılmaz derecede önemli. 3+1 projesi üzerinde İsrail, Kıbrıs (Güney), Yunanistan ve ABD ilişkilerini güçlendirecek şekilde çalışacağımızı umuyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz