Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MEHMET GÖRMEZ BATI TRAKYA’DA

MEHMET GÖRMEZ BATI TRAKYA’DA

15
0

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Batı Trakya’ya geldi.

Görmez, Batı Trakya ziyareti öncesinde Edirne’ye geldi. İpsala ilçesinde, Kaymakam Eyyup Özdemir, Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İlçe Müftüsü İsmail Geyim tarafından karşılanan Görmez, daha sonra İpsala Gümrük Kapısı’na geçti.

Burada, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Muavin Konsoloslar Alper Atak, Murat Ertaş, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete tarafından karşılanan Görmez, Berat Kandili dolayısıyla Batı Trakya’ya geldiğini söyledi.

Yaklaşık 5 yıldır Batı Trakya’dan davet aldıklarını ancak şimdiye kadar Batı Trakya’ya gitmenin kısmet olmadığını belirten Görmez, “Miraç Kandili’ni Kudüs’te geçirmiştim. Berat Kandili’ni de inşallah Batı Trakya’da geçireceğiz” diye konuştu.

BAŞKONSOLOS AKINCI’YI ZİYARET

İlk olarak Gümülcine’ye gelen Görmez, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı‘yı ziyaret etti. Başkonsoloslukta gerçekleşen ziyarette SYRİZA Partisi Milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf, Hüseyin Zeybek, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ahmet Kara, İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Mehmet Emin Ahmet, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, Batı Trakya Medrese Mezunu Müslüman Muallimler Cemiyeti Başkanı Asım Çavuşoğlu hazır bulundular.

Başkan Görmez ziyaretin anısına Başkonsolos Akıncı’ya

MÜFTÜ İBRAHİM ŞERİF’İ ZİYARET

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez‘in ikinci ziyareti Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif oldu. Başkan Görmez, burada yaptığı açıklamasında Batı Trakya’ya gerçekleştirdiği bu ziyaretten dolayı duyduğu menuniyeti dile getirdi.

Görmez açıklamasında özetle şu ifadelere yer verdi:

Batı Trakya’daki Müslüman Türk kardeşlerimizle birlikte olmaktan hakikaten bahtiyarız. 

“Bugün Batı Trakya’da millet varlığımızla birlikte Gümülcine’de, hem milletimizin, hem alem-i İslam’ın, İslam Dünyası’nın Berat Kandili’ni tebrik ediyorum. Yüce Rabbimiz bu Kandili beratımıza vesile kılsın diye dua ve niyazda bulunuyorum. Bir Berat Kandili etkinliğinde buradaki soydaşlarımızla, Batı Trakya’daki Müslüman Türk kardeşlerimizle birlikte olmaktan hakikaten bahtiyarız. Gelmişken de sivil toplum örgütleriyle bir araya gelme imkanı buldum.

Şunu ifade etmek isterim; artık ülkelerin büyüklüğü sahip olduğu ekonomik güçle, sahip olduğu endüstrüyle, fabrikalarıyla falan değil, artık ülkelerin büyüklüğü farklı inançları, farklı kültürleri birlikte barış içerisinde yaşatabilme gücüyle ancak değerlendirilebilir.

Herhangi bir ülkede farklı inançlar kendilerini özgürce ifade edebiliyorlarsa, farklı kimlikler özgürce kendi kimliklerini inşa etme konusunda herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmıyorlarsa, bu o ülkenin büyük olma yolunda olduğunu gösterir. Ama eğer bir ülke içinde yaşayan farklı inançları farklı kültürleri yok sayıyorsa, kendi kimliklerini inşa noktasında engel oluyorsa, bu bugünkü dünyada artık doğrusu o ülkenin artık geri kaldığının anlamına geliyor. Küçüldüğü küşülmeye başladığı anlamına geliyor” dedi.

Buradan Kırmahalle’ye geçen Mehmet Görmez, soydaşları tarafından çiçeklerle karşılandı ve öğlen namazını Kırmahalle camiinde kıldı. Görmez, namaz sonrası Kur’an-ı Kerim okudu, camide cemaate seslendi.

Gümülcine’deki ziyaretin ardından İskeçe’ye geçecek olan Görmez, akşam İskeçe’de Aşağı Mahalle’de Berat Kandili dolayısıyla okunacak olan Mevlid törenine katılacak. 

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2safyb_diyanet-isleri-baskani-gormez-bati-trakya-video-1_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2sah18_diyanet-isleri-baskani-gormez-bati-trakya-video-2_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2sainw_diyanet-isleri-baskani-gormez-bati-trakya-video-3_news

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz