Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MEHMET AKİF ERSOY GÜMÜLCİNE’DE ŞİİRLERLE ANILDI; “ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL...

MEHMET AKİF ERSOY GÜMÜLCİNE’DE ŞİİRLERLE ANILDI; “ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZMAYI NASİP ETMESİN”

30
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) “Mehmet Akif Ersoy İle Şiir Gezintisi” etkinliği düzenledi.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği tarafından Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde düzenlenen bu anlamlı etkinlikte Türkolog Dr. Mümin Mümin’in konuşmacı olarak katıldı ve Mehmet Akif Ersoy’un yaşamı ve Çanakkale Şehitleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Mümin, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazmayı nasip etmesin” dediğini hatırlattı.

Özenle aylar öncesinden hazırlanan etkinlikte çocukların okudukları şiirler etkinliğe katılanlara duygulu anlar yaşattı. Bazı izleyiciler gözyaşlarını tutamadı, öyle ki küçük çocukların seslendirdikleri şiirler herkesi duygulandırdı.

Konu, İstiklal Marşı’nın yazarı, milli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy ve 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve de 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü olması dolayısıyla, Batı Trakya’da belki de ilk kez düzenlenen bu anlamlı etkinliğe sadece Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ercan Ahmet, T.C. Gümülcine Muavin Konsolosu İbrahim Işık’ın haricinde Azınlıktan kimsenin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Etkinlikte Başkan Ercan Ahmet ve Muavin Konsolos İbrahim Işık etkinliğin anlamına uygun birer selamlama konuşması yaptılar.

Etkinlik, çocukların okuduğu şiirler, Çanakkale Türküsü ve çocuklara Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı kitabının takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x6gfxt8

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz