Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MARONYA-ŞAPÇI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ORHAN MUSTAFA GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

MARONYA-ŞAPÇI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ORHAN MUSTAFA GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

17
0

Başkan Belediye’ye kapanarak halkın içine katılamadı. Ayrıca bir danışmana konuşamayacak kadar vasıfsız isem benim bu Belediye’de yerim yok.”

Maronya-Şapçı Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Mustafa, Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti. Konuyla ilgili Birlik gazetesine çok özel açıklamalarda bulunan Orhan Mustafa, Belediye Başkanı ile anlaşamadıklarını ve bazı uyuşmazlıklardan dolayı da 28 Şubat 2012 tarihinde istifa ettiğini belirtti. Birlik gazetesi olarak Orhan Mustafa ile yaptığımız söyleşide bize kendisi şunları aktardı:

“Belediye Başkanı İlias İonnakis seçim arefesinde çok fazla bir şey vaad etmedi. Ama vaad edilenlerden bazıları da temizlik, su ve kanalizasyon işlerinin daha etkin bir biçimde yürütülmesiydi. Ayrıca Belediye Başkanı merkezde oturmayarak köy köy gezip halkın içinde olacaktı. Ama maalesef Başkan İoannakis, bunların hiç birini yapmayarak Belediye’ye kapandı ve halkın içine katılamadı.

 

“14 aydan beri alınan kararlarda bana ne danışıldı, ne soruldu”

Ben görevim gereği Belediye Başkan Yardımcısı olduğum süre içersinde 14 ay boyunca devamlı farklı köylerimizi ziyaret etttim. Halkımızla içi içe olmaya çalıştım. Kanunlar gereği bu seçimden sonra Belediye Başkan Yardımcılırına çok önemli görevler verildi. Ben de en çok bu görevleri üstlenen bir Belediye Başkan Yardımcısıydım. Temizlik, elektrik, araç gereçler, sahiller, okul ve kamu binalarının bakımı gibi işlerin görevleri bana verilmişti. Fakat örneğin 14 aydan beri sahiller ile ilgili alınan kararlarda bana ne danışıldı, ne soruldu ve ne de bilgi verildi. Karşı taraf ben de bu hareketleri zaman içersinde hissetirmeye çalışırdım, fakat bana bunu bir dahaki sefere olacak tarzında diyerek olayları geciştirmeye çalışıyorlardı.

 

“Danışman üzerine düşen görevleri yerine getirmiyordu”

Ayrıca 8 aydan beri de Belediyeye alınan Aleksandri İoanna isminde bir danışman ile aramızda bir gerginlik yaşanmaya başlamıştı. Bu kişiler Belediye Başkanının insiyatifiyle göreve gelen kişilerdir. Aramızda yaşanan bu gerginliği, defalarca Belediye Başkanına söylemiş olmama rağmen gereken yapılmadı. Sayın Başkana, bu kişinin iyi çalışmadığını, sorunları var ise bunları evde bırakmasını Belediye’ye taşımaması gerektiğini, bana ters düştüğünü belirterek; burada herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ve herkesin birbirini hazmetmek zorunda olduğunu aktardım. Belediye Başkanı İlias İonnakis’i bu konuda defalarca uyarmıştım.

2011 yılı sonlarında Maronya’da İsmaros Oteli’nde liste olarak bir toplantı yapmıştık. Fakat buraya gerekli insanların davet edilmediğini gördüm. Burada herkes söz alarak sorunları, sıkıntıları dile getirmeye çalıştılar. Ben de burada bir Belediye Başkan Yardımcısı olarak konuşmalar sırasında not alarak cevap vermek istedim. Fakat bana burada savunma ve söz hakkı verilmedi. Bunun üzerine ben de elimdeki notları yırtarak, katılımcılara “buraya şov yapmaya mı geldiniz” diyerek tepkimi ortaya koymaya çalıştım. Cevap hakkımı kullanamadan toplantı bu şekilde sona ermiş oldu.

 

“Bir danışmana konuşamayacak kadar vasıfsız isem benim bu Belediye’de yerim yok.”

Ben bu Belediyeye halkımın oylarıyla geldim. Benim başkalarına da hiç yalamalık yapmaya ihtiyacım yok. Burada kalmaları için, (bayan danışmanı kastediyor) başkalarının bunu yapmasi lazım. Benim burada kalıcı olmaya ihtiyacım, ben burada kalıcı değilim. Belediye’de bu olup bitenlerden dolayı rahatsızlık duydum ve görevimden istifa ettim. Belediye Başkanı İlias İonnakis’in odasına giderek; “Ben bu Belediyeye aldığım oylarla gedim. Bir danışmana konuşamayacak kadar vasıfsız isem benim bu Belediye’de yerim yok. Ben Belediye’de istediğim kişiyle gider konuşurum buna siz dahil hiç kimse karışamaz” diyerek tepkimi ortaya koydum. Bunun üzerine başkan üzerime yürümek istedi ben de aynı şekilde karşılık verince, orada bulunanlar olayı sakinleştirmeye çalıştılar. Kavga bu şekilde daha da büyümüş oldu. Ben de bütün bu olanların üzerine istifa dilekçemi yatırdım. Şu anda Belediye Başkanı listesinden ilişkimi kesmiş durumdayım. Bundan sonra bağımsız bir meclis üyesiyim. Halkın oyuna ihanet etmem. Son olarak Belediye Başkanı kendi fikirlerini; seçilmiş bir meclis üyesi tarafından değil, iyi çalışmayan bir memur tarafından yana tutmuş oldu. Ben de burada yetkilerimi kullanamayacak olduktan sonra niye burada görev alayım diyerek istifa ettim”.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz