Yunan Yurtseverler Birliği (PES) önde gelen isimlerinden Larisalı Asterios Hamos isimli şahıs Gümülcine’de hakim karşısına çıktı.
Yunan Yurtseverler Birliği (PES) önde gelen isimlerinden Larisalı Asterios Hamos isimli şahıs Gümülcine’de hakim karşısına çıktı. Mahkeme kararı açıklandıktan sonra da mahkeme önünde T.C. Başkonsolosluğu, Batı Trakya Türkleri ve Mustafa Kemal Atatürk aleyhine sloganlar atarak Yunan Milli Marşı’nı okuduktan sonra dağıldılar.
Yunan Yurtseverler Birliği (PES) önde gelen isimlerinden Larisalı Asterios Hamos isimli şahıs, Rodop İli Savcılığı tarafından başlatılan yasal işlem gereği 24 Ocak 2017 hakim karşısına çıktı. T.C. Gümülcine (Komotini) Başkonsolosluğu önüne “ırkçı” ifadeler yer alan bildirileri atmıştı.
Mahkeme heyeti üç şahit dinledi ve şahitlerden birisi Başkonsolosluk önünde görev yapan polis memuru, biri gazeteci diğeri de Gökçepınar köyü Ortaokulunda görevli öğretmenlerden biri.
BAŞKONSOLOSLUK DERHAL KAPATILSIN!
Sadece BİRLİK Gazetesi’nin takip ettiği ve yaklaşık bir saat süren davada şahitlerin verdiği ifadeler genellikle Başkonsolosun bölgede “Türklük” propagandası yaptığı gerekçesiyle kapatılmasını dile getirdiler ve Pomak toplumunun Yunan ırkından olduğunu, İskeçe Seçilmiş Müftülüğü’nün ise Pomakları kendi anadili ve soylarından asimile etmek üzere çalışmalar yaptığını, Başkonsolosluğun da bölgede Pomak toplumunu korkutma ve sindirme politikaları uygulayarak, Türkiye’nin bölgenin iç işlerine müdahale ettiğini, Türkiye’den bölgeye din eğitmenlerin gelerek hoporlerden Türklük propagandası yaptıklarından dolayı Yunanistan ve Trakya açısından tehlike arzettiğini dile getirerek Başkonsolosluğun derhal kapatılmasını savundular.
Mahkeme heyeti sanık ve şahitleri dinledikten sonra Larisalı Asterios Hamos isimli şahıs hakkında berat kararı verdi. Polisin geniş önlemler aldığı dava sonrasında Larisa’dan gelen 15 kişilik heyet bindikleri minibüsle Başkonsolosluk yakınından geçmelerine izin vermeden tek yön olan mahkeme önündeki yoldan polis eşliğinde uzaklaştırıldılar.
BAŞKONSOLOSLUK ÖNÜNE BİLDİRİ ATMIŞLARDI
Hatırlanacağı üzere, 24 -08 2014 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Gümülcine Başkonsolosluğu önünde gerçekleştirilen eylemde yalan haber yayma, vatandaşa korku getirebilecek söylentiler ve kamu inancını rahatsız edici hareketler gerekçesiyle Rodop Başsavcı Yardımcısı Dionisios Lambridis tarafından yapılan suç duyurusu gereği hakim karşısına çıktı. Larisalı Asterios Hamos, Yunanistan Ceza Yasası’nın 1, 14, 26, 27, 51, 53, 57, 79, ve 191 (1.maddesi) kapsamında yargılandı ve berat etti.
Söz konusu şahıs, babasına ait olan araçla Türkiye Başkonsolosluğu önünden geçerek çok sayıda bildiri yazılı kağıtları yerlere atttıktan sonra hızla olay yerinden uzaklaşmıştı. Yalan haber yayma, vatandaşa korku getirebilecek söylentiler ve kamu inancını rahatsız edici hareketlerin yer aldığı bildirlerde;
“Trakya’mızın Türkleşmesine Hayır”
Türk Ajanlar Trakya’mızdan Dışarı”
“Türk Başkonsolosluğu Şimdi Kapansın”
“Türktohumlu Parti KIEF (DEB) Kanun Dışı Bırakılsın”
“Atina Hükümetlerinden Artık Başka İhanetler Olmasın”
“İhanetçiler Gudi’ye”
“Tapanlara Balta-Ateş”
Yazılarının yer aldığı bildiriler atılmıştı.
VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x59i31n_hamos-un-mahkemesi-gumulcine_news
MAHKEME ÖNÜNE YUNAN BAYRAKLARI VE IRKÇI PANOLAR ASTILAR!