Ana Sayfa Avrupa | Balkanlar Macaristan’da Bayram Coşkusu Yaşandı

Macaristan’da Bayram Coşkusu Yaşandı

3
3

Macaristan’da yaşayan farklı milletlerden Müslümanlar Kurban Bayramı namazını Budapeşte’de kıldı, hep birlikte bayram sevincini yaşadı.

Macaristan’daki Müslümanlar Bayramda Budapeşte’de Buluştu. Türkiye’de olduğu gibi Macaristan’da da Müslümanlar, bayram namazı için camileri doldurdu. Macaristan’da yaşayan farklı milletlerden Müslümanlar Kurban Bayramı namazını kılmak ve bayram heyecanını birlikte yaşamak için başkent Budapeşte’ye akın etti. Sabah erken saatlerden itibaren mescitlere gelen Türkler Macarlar ve farklı milletten Müslümanlar Budapeşte’deki birçok mescitte namazlarını eda ettiler.

Türklerin yoğun olarak gittiği Ganz mescidinde namaz öncesi TC. Budapeşte Büyükelçiliği Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Koordinatörü ve İmamı Mehmet Karakoyun Hoca samimiyet, hac, kurban, toplumsal birlik beraberlik ve Kurban Bayramı konulu vaaz verdi.

Mehmet Karakoyun Hoca tüm Müslümanların Kurban bayramlarını tebrik ettikten sonra bayramda dost akraba ve hastaların ziyaret edilmesi ve küskünlüklerin kalmaması gerektiğini vurguladı. Müezzinliği ise Şenel Cavrar yaptı.

Mehmet Karakoyun hocayla birlikte Türk Macar İş adamları Derneği TÜMİŞAD Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, TÜMİŞAD Başkan Yardımcısı Emin Altaç ve Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü YEE Müdürü Mustafa Aydoğdu’da vatandaşlarla bayramlaştı.

“Budapeşte’den memleketimize milletimize ve ümmete dualar ve selamlar gönderiyoruz”

Fahri Konsolos Osman Şahbaz ise, “Müslümanların Kurban Bayramı mübarek olsun. Rabbim bayramın sevincini ve kurbanın bereketini iyiliğini ülkemize ve insanlığa yaysın. Kötü salgın hastalıklar afet ve savaşlardan yorgun düşen insanlığa bereketli ve huzurlu güzel günler görmede Bayramın bir müjde olmasını Allah’tan diliyor, mutlu huzurlu barış ve esenlik içerisinde bir bayram diliyorum. Macaristan’da aileleriyle dostlarıyla yakınlarıyla birlikte ülkemizden uzakta olan bütün vatandaşlarımızı sevgiyle kucaklıyorum. Budapeşte’den memleketimize milletimize ve ümmete dualar ve selamlar gönderiyoruz. Çok şükür son derece coşkulu ve huzurlu bir Kurban Bayramı yaşıyoruz. Ayrıca Budapeşte’de Bayramın dördüncü günü saat 17:00 – 19:00 arasında T.C. Budapeşte Büyükelçiliğimizde Büyükelçimizin davetiyle Kurban Bayramı etkinliği olacak bu da memnuniyet vericidir diye” konuştu.

 

 

 

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz