Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Lütfen Bunu Haber Yapın Da Belki Seçilmişlerimiz Bize Yardımcı Olurlar”

“Lütfen Bunu Haber Yapın Da Belki Seçilmişlerimiz Bize Yardımcı Olurlar”

2
0

Bu haber-yorumun sonunda okuyacağınız satırlar, medeni cesareti gösterip yazabilen bir kardeşimizin yazısı. Ya bunu yapamayan kaç kardeşimiz var daha Batı Trakya’da biliyor musunuz?

Bu sese veya yazıya ne derseniz deyin ama yeter ki bir defacık da olsa kulak verin. Azınlığımızın tükenme noktasına gelen ekonomisi darbe üzerine darbe almaya devam ediyor. Bir darbe de son günlerde yayınlanan yeni Orman Haritaları konusundan geldi. İnsanımızı kara kara düşündürüyor. Bu konu da aslında yabana atılacak bir konu değil. Azınlık insanı geçimini ve bu topraklarda varlığını toprağından kazanıyor. Şimdi de bu toprak yine bir kez daha tehlike altında.

Yıllarca Milletvekilleri soru önergeleri Verdi, o soru önergeleri sadece bir A4 kağıt parçası üzerinde kaldı. Ama gelin görün ki artık zaman geldi çattı ve yumurta kapıya dayandı. Yüzyıllık tarlan tablan ormaniye Müdürlüğü tarafından Orman arazisi gösteriliyor. Oysa bu tarlaları dedelerimiz de babalarından miras aldı. Ama malesef Yunanistan devletinin yıllarca uyguladığı baskıcı politikaları yüzünden öz malımızın yabancısı olduk.

Kendi öz malımıza yıllarca tapu verilmedi. Senetleri istedi, oysa Yunanistan’ın yarısından fazlasında senet yoktu ki zaten. Ama her nedense biz Azınlığa gelince yasaların işleyişi değişiyor.

Buradan bir bir daha siyasilerin tamamına seslenmek istiyorum. Biliyorum, eleştirilerimden dolayı, doğruları yazmamdan dolayı bana kızıyorsunuz, ama ben size kızmıyorum.

Hatta beni gidip bazı yerlere şikayet ediyorsunuz! Varın gidin şikayet edin, sorun değil. Bu beni alçaltmaz, aksine yüceltir. Ben halkın doğrularının yanındayım. Batı Trakya’da son yıllara gidişatın hiç ama hiç iyi olmadığını bilerek yazıyorum, harekete geçirmeye çalışıyorum. Kurulan sistem “düğme ilikleme” sistemidir. Yanlış ve günü geçiştirmek adına yapılan görsel şölendir bu yapılanlar. Beyler! Bizim görsel şölene ihtiyacımız yok! Batı Trakya boşalıyor, elden gidiyor! Farkındasınız ama halen bu yanlış yolda ısrar ediyorsunuz ya bu da en kötüsü. Doğrular ise her daim hasır altı yapılmak istenmiş ve bir bakıma başarılı da olunmuştur.

Neden mi? Azınlığın her açıdan bugün geldiği duruma bakın yeterli olacaktır. Yanlış politikalar tüm çıplaklığıyla görünmektedir zaten. Bakın bakalım ne iyileşti Batı Trakya’da önce kendi içimizde? Yunanistan’ın bize yaptıkları zaten belli, hedeflerine bizim kendi içimizden kendi elimizle ulaşıyorlar ve ulaştılar.

Daha dün gece İskeçeli bir avukat Azınlığımızın nasıl bir Azınlık olmasını istediğini açıkça yazmış. Gençlerimizi bir bakıma deyim yerinde ise adeta “hedefe” koymuş. Dilimize, Türkçemize ve Türklüğümüze, Türkiye ile ilişkilerimizi sorgulamış. Bir ALLAH’IN kulu çıkıpta bir yazı yazamıyor. “Sen kimsin ki bize kimlik ve din ve dil yakıştırıyorsun?” diye cesaret edemiyor.

Ama ben yazarım! Sorarım? hakaret etmiyorum ve korkmuyorum da! Çünkü bir yerlere yakamdan bağlı değilim. Yakamı ellerine vermedim hiç bir zaman. Yakıldım, yıkıldım ama avuç açmadım Yunan devletine birileri gibi! Hakkım olanın peşinden koştum….Koşuyorum…

Sizden sadece gerekeni birlik beraberlik içinde yapmanızı istiyorum. Bir defalık da olsa şu aşağıdaki yazıyı bir okuyun ve Batı Trakya’da Azınlık insanı için neler yapabileceğinizi tartışın ve harekete geçin artık.

Yunan devletine, mevcut hükümetin kapısına dayanın “artık yeter, bu böyle gitmiyor” deyin. Siz halkı temsil ediyorsunuz ve bunu benden daha iyi biliyorsunuz. Ne gibi gücünüzün var olduğunun farkındasınız ama……. Neden? Neden? Neden? Sizi durduran nedir ben biliyorum…..

Bundan sonrası kardeşimizin çok anlamlı yazısında.

“Lütfen bu konuda bir haber yapın da belki seçilmislerimiz bize yardımcı olurlar.”

“İlhan bey merhaba ben ………..Baraklı köyünden.

Bildiginiz gibi yeni orman haritaları açıklandı ve dikkat ederseniz Baraklı, Satıköy, Kalfa ve Ircanhisar bölgelerindeki tarlaların hemen hepsi orman olarak gözüküyor.

Bu konuda avukat ve topografosla görüştük. Benim Baraklı ve Kalfa bölgesindeki toplam 24 dönüm tapulu tarlam orman olarak açıklanmış. Buna itiraz etmem için avukat 1.000 euro, topografos 600 euro ve Dasarhioya da 350 euro ödemen gerekecek. Yani kendi tapulu tarlalarımı satın almam gerekiyor.

Lütfen bu konuda bir haber yapın da belki seçilmişlerimiz bize yardımcı olurlar.”

Teşekkür ederim.

Diyor ve sitem dolu yazısını bitiriyor kardeşimiz.

Not: YORUM HALKIMIZIN……..

KÖTÜLEYİN BENİ SİYASİLER, ŞİKAYET EDİN!!!!

VURUN, VURUN AMA ŞUNU İYİ BİLİN!

ASLA DÜŞÜREMEYECEKSİNİZ!!!!!!!

BENİM GÜCÜM İŞTE BU SESLER…….

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz