Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KURCALI’DA GÖĞÜS HASTALIKLARI TARAMASI

KURCALI’DA GÖĞÜS HASTALIKLARI TARAMASI

22
0

Kurcalı Azınlık Kadınları Eğitim ve Kültür Derneği, göğüs hastalıkları uzmanları tarafından yapılan meme kanseri taramasına ev sahipliği yaptı.

15 Nisan Cuma günü Kurcalı’da dernek lokalinde yapılan ücretsiz muayenede 20 ie 70 yaş arası 100 den fazla kadına sağlık taraması yapıldı.

Atina ve Selânik’ten alanlarında uzman onkolog, radyolog ve jinekologtan oluşan 10 kişilik ekibe, sabah 09:00 – 14:00 saatleri arasındaki muayeneler sırasında gönüllü dernek üyelesi bayanlar tarafından Türkçe – Yunanca tercümede yardımcı olundu. Muayene olan bayanların yakasına, dernek tarafından hazrılanan meme kanseri farkındalık simgesi “erken teşhis hayat kurtarır” yazılı pembe kurdele takıldı.

Doğu Makedonya Trakya Eyaleti sağlık bölümü ile İskeçe – Rodop illeri sağlık bölümleri, belediyelerde bulunan Evlere Yardım Programı ve EMEİS adlı şirketin ortak çalışması olan bu proje hakkında bir değerlendirme yapan Kurcalı Azınlık Kadınları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Dilek Osman, “Proje kapsamında göğüs kanserine karşı erken teşhis programı uygulamasına Kurcalı’da ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz. Özellikle kırsal kesimde yaşanyan ve dil sıkıntısı olan bayanlar açısından bu tür sağlık hizmetlerinin onların ulaşabileceği noktalara gelmesi son derece memnuniyet verici. Biz de kadın sivil toplum kuruluşu olarak böylesi bir organizasyonun yerel partneri olmaktan mutluyuz ve kadın, erkek, çocuk olsun merkeze uzak tüm bölge halkı için sunulacak sağlık hizmetlerinin devamını diliyoruz” diye konuştu.

 

Dilek ADALI OSMAN

Gazeteci

Kurcalı Azınlık Kadınları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı

Batı Trakya Kadın Platformu 2012/2013 Dönem Sözcüsü

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği 2013 Dönem Genel Sekreteri

Gümülcine / Batı Trakya / Yunanistan

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz