Kozlukebir Belediyesi “İçme Suyu Altyapı Modernizasyonu” projesinde mutlu sona ulaştığını duyurdu. Belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yaklaşık bir buçuk yıl önce projelendirdiğimiz ve takibini yaptığımız «Kozlukebir Belediyesi İçme Suyu Altyapı Modernizasyonu» projesinde mutlu sona ulaşmanın haklı gururunu yaşamaktayız” ifadelerine yer veriliyor.
AÇIKLAMA
“Yaklaşık bir buçuk yıl önce projelendirdiğimiz ve takibini yaptığımız «Kozlukebir Belediyesi İçme Suyu Altyapı Modernizasyonu» projesinde mutlu sona ulaşmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Belediyemize kazandırdığımız bu proje sayesinde yıllardır süre gelen içme suyu ilgili yaşanan sıkıntıların son bulacağını ümit etmekteyiz.
Belediyemizin, Avrupa Birliği Fonları kapsamında Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı tarafından «Kozlukebir Belediyesi İçme Suyu Altyapı Modernizasyonu» projesi onaylanmıştır. Projenin toplam maliyeti 1.487.504,00 € olup, genel anlamda içme suyunun kalitesini arttırma, rasyonel kullanımını ve yönetimini içermektedir. Proje kapsamında suyun kalitesini ve yeterliliğini arttırabilmek için son model teknolojik ekipmanlar tedarik edilecektir. Bu ekipmanlar sayesinde içme suyu altyapısı 7/24 elektronik ortamdan takip edilebilir hale gelmekle birlikte, içme suyu ile ilgili yaşanan sıkıntılar en aza indirgenecek ve olası problemlere anında müdahale edilebilecek.
İçme suyu altyapısına yapılacak müdahaleler ve bunların getirileri şu şekilde sıralanabilir:
• Geniş veri tabanlı 7/24 elektronik takip sistemi kurulumu ve devreye sokulması sayesinde su şebekesindeki kaçaklar, basınç, debi, içme suyu depolarının doluluk oranı, enerji tüketimi gibi parametreler takip edilebilir hale gelip, en kısa zamanda müdahale imkanı sağlanmaktadır.
• Pompa istasyonlarının ve içme suyu depolarının elektomekanik sistemlerinin tamamen yenilenmesi ile dağıtım sisteminin tüketime göre ayarlanması.
• Toplam 60 ayrı noktada motor-pompaların teknolojik ekipmanlarla donatılması ve gerekli yerlerde son model inverter motor*pompalarla değiştirilmesiyle yaşanan sıkıntıların en aza indirgenmesi.
• %30’a varan enerji tasarrufu.
• Suyun daha sağlıklı koşullarda filtrelenmesi ve klorlanması.”