Ana Sayfa Batı Trakya Haber Karar Alındı, İlk Anıt Dikilecek, Sözde “Soykırım” Tanıtılacak!

Karar Alındı, İlk Anıt Dikilecek, Sözde “Soykırım” Tanıtılacak!

4
1

Sözde “Pontus Soykırımı” anıtından sonra şimdi de sözde “Trakya Helenizminin Soykırımı” anıtının ilkini dikmek üzere harekete geçildi.

Meriç (Evros) Bölgesinde 7 yıl önce başlatıldı ve neticede sözde yeni bir soykırım tanıtımı mücadelesine geçtiğimiz günlerde 4 Nisan 2021 tarihinde resmen strart verildi.

Haziran 2006’da Dimetoka’da (Didimotiho) düzenlenen 7. Dünya Trakyalılar Konferansı’nda oybirliği ile alınan karar gereği, her yıl 6 Nisan tarihinin “Trakya Helenizminin Soykırımını Anma Günü” olarak kabul edilmişti.

İlk olarak anıtlar dikilecek, bununla birlikte ulusal ve uluslararası platformda yapılacak gişimlerle de sözde “Trakya Helenizminin Soykırımı”nın tanıtılması sağlanacak.

Yunanistan’da ve uluslararası alanda tanıtılmak istenen sözde “Trakya Helenizminin Soykırımı” iddiası ise beyinlerde şu şekilde canlandırılıyor ve ileri sürülüyor.

Mübadele öncesinde Balkan Savaşı sonrasında 1913 yılından başlamak üzere, Türkiye’nin Trakya bölgesinde yaşayan yaklaşık 300.000 Yunan’dan, 232.000 kişi evlerinden yurtlarından Türk Ordusu tarafından zoraki bir şekilde sözde katliamlarla, işkencelerle kovuldukları, bir bölümün Yunanistan tarafına birilerinin de Anadolu’ya sürgüne gönderilmesinin neticesine çoğunun yollarda perişan oldukları ve yaşamlarını yitirdikleri, bunun da bir “soykırım” olduğu ileri sürülüyor.

Son olarak “Evros Kültürel Kurumlar Birliği (EPOFE) (Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının bağlı olduğu Birlik) Yönetim Kurulu tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, EPOFE Yönetim Kurulu tarafından Doğu Makedonya-Trakya Eyalet  Başkanlığı, Meriç (Evros) Bölgesi Başkan Yardımcı Dimitris Petroviç’e yapılan önerinin kabul edildiğini, dolayısıyla da Kumçiftliği (Orestiada) Belediyesi’ne bağlı Seymen (Filakio) köyüne sözde “Trakya Helenizminin Soykırımı” anıtının ilkinin dikilmesi üzere harekete geçildiği belirtiliyor.

Ancak sözde “Trakya Helenizminin Soykırımı” anıtı bununla sınırlı kalmayacak ve bundan sonra tüm Meriç (Evros) ilinde başka yerleşim birimlerine de benzeri anıtların yoğun bir şekilde yapılacağı ifade ediliyor.

Bu anıtlardan birinin de  Türkiye’den Yunanistan’a girişte Kipi (Bahçeköy) Sınır Kapısı’nın girişinde Gümrük alanına yapılacağı ileri sürülüyor.

“Evros Kültürel Kurumlar Birliği (EPOFE)  Yönetim kurulu Üyeleri:

Başkan: Dimitris Kelemidis

Başkan Yardımcısı: Maria Adamidou

Başkan Yardımcısı: Giorgos Gialamatzis

Genel Sekreter: Basiliki Pantelidou

Özel Sekreter: Stella Adamidou

Kasadar: Aıkaterini Kaltsou

Etkinlikler Sorumlusu: Pantelis Kalymnios

Halkla İlişkiler: Michalis Nikolaidis

Malzeme Sorumlusu: Smaro Delkou

 

1 Yorum

  1. Devlet olarak ne kadar zayıflarsan, o zaman akbabalar gibi dış güçler sana çullanır. Şu anda bizim yaşadığımız da bundan başka bir olgu değildir. 20 Ada’yı işgal eden Yunanistan’a sesini çıkaramayan yöneticiler akıllarını başlarına almalıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz