Ana Sayfa Batı Trakya Haber İskeçe’de Saldırıya Uğrayan Türk Genci Taburcu Oldu, Aile Şikayetçi

İskeçe’de Saldırıya Uğrayan Türk Genci Taburcu Oldu, Aile Şikayetçi

2
0

İskeçe’de dün gece saatlerinde Yunanlı bir grup tarafından saldırıya uğrayan O. T. isimli Türk genci hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

İskeçe’de dün gece saatlerinde Yunanlı bir grup tarafından saldırıya uğrayan İskeçe’nin Ahren Mahallesi’nde ikamet eden O. T. isimli Türk genci hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Darp edilen gencin sağlık durumunun şu an iyi olduğu belirtilirken, ailesinin konuyu yargıya taşıyacaklarını ve saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunacakları belirtiliyor.

İskeçeli O.T. isimli Türk genci dün gece saatlerinde yaklaşık 20 kişilik bir grup tarafından eski İskeçe şehir bölgesinde bir caddede saldırıya uğramış ve vücudunun birçok yerlerine darbe almıştı. Olayın ardından annesi tarafından derhal İskeçe devlet hastanesine kaldırılan O.T. isimli gence doktorlar tarafından yapılan müdahale sonrasında taburcu edildiği belirtiliyor.

Türk gencine dün gece saldıran 20 kişilik grup, O.T. isimli genci darp ederek yerde kanlar içinde bıraktıktan sonra olay yerinden uzaklaşırken, “Pis Türk, sizleri öldüreceğiz” gibi sözleri sarf ettikleri, gencin ailesinin şikayeti üzerine polis tarafından oluşturulan dava dosyasındaki ifadelerde yer aldığı belirtiliyor.

Yaşanan bu tatsız olay ve çirkin ırkçı saldırıya yönelik soruşturmanın İskeçe Emniyet Müdürlüğü tarafından devam ettirildiği belirtiliyor.

Ancak Yunanistan Emniyet Teşkilatı’nın Doğu Makedonya-Trakya Bölge Müdürlüğü tarafından bölgede yaşanan polisiye olaylarla ilgili her gün yapılan basın açıklamalarında yaşanan olaylara yer verilirken bu konuda henüz şimdiye kadar bir ilk açıklama yapılmaması ise dikkat çekiyor.

Milletvekili Baran’dan geçmiş olsun ziyareti

KİNAL-PASOK Partisi İskeçe Milletvekili Burhan Baran darp edilen genci evinde ziyaret etti. Baran sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:
Zor günlerden geçerken barış ve hoşgörü şehri olan İskeçe’mizde ırkçılığa yer olmadığını, yıllardır barış ve sevgi içinde yaşayan iki toplumun insanlarının bu tür olaylara katılan kişileri zaten kendiliğinden toplumdan dışlayacağından eminim. Kardeşimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını diler iken, bu süreçte başta gerekli psikolojik destek dahil olmak üzere her türlü desteği sunacağımı aileye de ifade ettim. Bir daha bu tür olayların şehrimizde yaşanmamasını dilerken bu olayında takipçisi olacağımı vekiliniz olarak siz halkıma beyan ederim.”

Aileye geçmiş olsun ziyaretinde bulundular

Bir geçmiş olsun ziyareti de İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı ve İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hral gerçekleştirdi.
Ziyaret sonrası sosyal medyada şu açıklama yapıldı:
“İskeçe’de dün akşam 20 kişilik bir grubun saldırısına uğrayan 16 yaşındaki gencimizi ve ailesini, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Hüseyin Baltacı’yla ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik, olayın takipçisi olacağımızı vurguladık.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz