Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HÜKÜMET DERHAL BU ZARARI BEKLETMEDEN TAZMİN ETMELİ!

HÜKÜMET DERHAL BU ZARARI BEKLETMEDEN TAZMİN ETMELİ!

17
0

Sayın Başbakan Samaras hükümeti bu zararı bekletmeden derhal tazmin etmeli. Dün gece yağan aşırı sağanak yağmur ve doludan yüzde yüz zarar gören Seymen (Filakas), Yahyabeyli (Amaranda), Demirbeyli (Venna), Salmanlı (Salmoni), Uysallı (İsalos), Büyük Doğanca (M.Dukato), Küçük Doğanca (M. Dukato), Kargılı Sarıca ve Agius Theodorus köylerindeki ekili arazilerin büyük bir bölümü sular altında kaldı.

Fırtına ve yağan dolu neticesinde ise başta pamuk, tütün ve diğer tarım ürünleri tamamen yok olmuş durumda.

BİRLİK Gazetesi olarak zarar gören bölgeleri gezdik, zararın boyutlarını sıcağı sıcağına yakından gördük. Bölgede tarımla uğraşan özellikle Azınlık çiftçisinin durumu içler acısı. Kısıtlı imkanlarla az bir araziyi çalışarak geçimini sağlayan insanların durumunu şu ana kadar kimse ne aramış ne de sormuş. Çiftçi derdini yanacak, başına gelen bu felaketi anlatacak muhatap bulamıyor ve kara kara düşünüyor. Yıllarca Azınlığın oyunu alan Yannakidis ve onunla birlikte seçilen Azınlıktan ve çoğunluktan Meclis üyeleri ise ortalıklarda dolaşmıyor. Kısacası Azınlık çiftçisi şu an kendi kaderine terkedilmiş durumda. İlerleyen günlerde neler olacak ve ne şekilde tazminatlar ödenecek hep birlikte merak ediyoruz.

BİRLİK Gazetesi olarak sayın Başbakan Antonis Samaras ve Hükümet ortağı Venizelos’a sesleniyoruz;

“Derhal bu bölgeleri Avrupa Birliği’nin doğal afetlerden zarar gören bölgeler kategorisine dahil edin ve bir an önce zararlarını karşılayın” diyoruz.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x22nrfq_hukumet-derhal-bu-zarari-bekletmeden-tazmin-etmeli_news

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz