Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu Batı Trakya’ya gelerek, azınlık kurum ve kurumluşlarıyla çeşitli temaslarda bulundu.
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği 32. Olağan genel kuruluna da katılan Başkan Habipoğlu, bu seçimlerde kazanan tarafın daima azınlığın olacağını ifade etti.
Bizler de Birlik gazetesi olarak ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’na mikrofonumuzu uzatarak, kendisinden Batı Trakya’daki son gelişmeleri değerlendirmesini istedik.
Başkan Halit Habipoğlu açıklamasında şunları söyledi:
“Ülkemiz Yunanistan’ın hiç bir sorunu yokmuş gibi ve yalnız bizim sorunlarımız varmış gibi hareket ediyor”
“Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) öncelikle geçtiğimiz günlerde Yunan Parlamentosu’nda kabul edilen ‘240 İmam Yasası’ nı zamanında azınlığımız zaten kabul etmemiştir. Geçmişte olduğu gibi ülkemiz Yunanistan; azınlığın bu yöndeki beklentilerini hiç bir şekilde dikkate almadan, bizi ilgilendiren kararları alıyor ve uygulamaya çalışıyorlar. Bizler azınlık olarak her zaman bu tür dayatmalara tepkimizi koymaya devam etmekteyiz. Bu konunun tekrar gündeme gelmiş olması ve Yunanistan’da Samaras öncülüğünde Yeni Demokrasi partisinin de iktidara gelmesiyle birlikte, sorunlarımıza biraz daha sorun katma ihtiyacı duyuldu gibime geliyor. Böyle de olduğunu görüyoruz. Ülkemiz Yunanistan’ın hiç bir sorunu yokmuş gibi ve yalnız bizim sorunlarımız varmış gibi hareket ediyor. Yönetimin, evet bizim sorunlarımız var ama bizim sorunlarımızı çözücü değil de, tam tersine sorunlarımıza sorun ilave edilmek isteniyor. Aynı şekilde ‘240 İmam Yasası’nın kabul edilmesi mümkün değil. Zaten bu konuda azınlık milletvekilleri, bizler de dahil olmak üzere, tüm azınlık kurum ve kuruluşları gerekli tepkiyi göstermiştir. Bu yasanın da uygulanacağını tahmin etmiyorum.
“Azınlığımızı tanıtalım, karşılıklı olarak keşif ziyaretleri yapılsın”
Son olarak Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sağ duyulu, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini görüyor ve böyle de olması gerektiğini düşünüyorum. ABTTF olarak bizler azınlığımızın sorunlarıyla ilgilenmeye devam ediyoruz. Ancak son yıllarda azınlığımızla birlikte, azınlığımızı tanıtalım, karşılıklı olarak keşif ziyaretleri yapılsın. Çünkü Avrupa’da da bir çok azınlık var. Dolayısıyla bizler de kabuğumuzu kırmalı, bunun dışına çıkmalıyız. Bunu da yaparken, buradaki kurumlarımızla birlikte gerçekleştirmeliyiz. Bu vesileyle Batı Trakya’ya gelerek azınlık kurum ve kuruluşlarıyla çeşitli temaslarda bulunduk.”