Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIVANGELU’YA 15 AY HAPİS CEZASI

HACIVANGELU’YA 15 AY HAPİS CEZASI

14
0

İskeçe Topiros Belediye Başkanı Stelios Hacıevangelu, görevini kötüye kullandığı gerekçesyile 15 ay hapis cezası ve bir yıl siyasi haklarından men cezasına çarptırıldı. Mahkeme kararının önümüzdeki günlerde İdari Genel Sekreterliği’nin vereceği karar doğrultusunda uygulanması bekleniyor.

Dava, 5 Mart Salı günü İskeçe Üç Hakimli Ceza Mahkemesi’nde görüşüldü.

Topiros Belediye Başkanı Stelios Hacievangelu, 2008 yılında belediyede çalışan Çiftçi Sigortası (OGA) memurunun aldığı disiplin cezasını uygulamadığı gerekçesiyle suçlu sandalyesine oturtuldu. Memurun aldığı disiplin cezasına göre, görevden derhal uzaklaştırılması gerekiyordu. Oysa Hacievangelu’nun ceza alan memuru emekli oluncaya kadar görevinde tuttuğu belirtildi. Mahkemenin Belediye Başkanı’nın memurun aldığı disiplin cezasını uygulamama konusundaki tavrını sadece ihmal olarak değil, kasıt olarak değerlendirdiği kaydedildi.

Hacıevangelu lehine Fotis Kafecoğlu, OGA memuru lehine de Angelos Kilikiotis şahitlik yaptı.

Hacievangelu’nun avukatlığını Detsaridis, Thanasis Ksinidis ve Pavlos Karavelis üstlendi. OGA memurunun avukatlığını ise Vasilis Haralambidis yaptı.

Hacievangelu aleyhine davayı açan Thomas Mihoğlu’nun, avukatı Stelios Yalaoğlu tarafından mahkemede temsil edilmesi teklifi ise mahkeme tarafından reddedildi.

Mahkeme’nin Hacievangelu aleyhine verdiği kararın önümüzdeki günlerde uygulanması bekleniyor.

Öte yandan Hacievangelu, karara itiraz ederek istinafa başvurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz