Ana Sayfa Yunanistan Haber Güney Kıbrıs’ta Papazlar Silah Eğitimi Alıyor (Özel Haber)

Güney Kıbrıs’ta Papazlar Silah Eğitimi Alıyor (Özel Haber)

2
0

Güney Kıbrıs’ta silahlı eğitimleriyle ve katliamlarıyla tanınan ve EOKA’nın devamı olan Ulusal Muhafızlar’a papazlar da katıldı. EOKA genişlemeye ve büyümeye devam ediyor!

BİRLİK Gazetesi’nin Batı Trakya’daki Kilise kaynakları ve Güney Kıbrıs’taki kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, geçtiğimiz haftalarda yenileme çalışmaları sona eren “Fano” bölgesinde bulunan atış tatbikat eğitim alanıda silahlar ateşlendi. Kaynakların söyledikleri doğrulama çalışmaları sonucu haber ve fotoğraflara ulaşıldı.

Güney Kıbrıs Konstantia-Mağusa Metropolitliği bölgesinde bulunan kiliselerde kayıtlı ve görev yapan papazlar, 7. Mekanize Piyade Tugayı ile işbirliği içinde HK-11 (300m), G3-A3 (100m) ve revolver (50m) makineli tüfeklerle eğitim atışı yaptı.

Bu eğitimler ise yeni atış tatbikat alanını sözde kutsama yöntemi adı altında yapılıyor. Bu kutsama şekli akıllarda 1974 ve öncesi, sonrası adada yaşanaları ve bazı soruları da gündeme getiriyor…

Güney Kıbrıs Yerel kilisesi ve 7. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Lukas Hacimichail’in daveti üzerine papazlar, 8 Şubat 2022 Salı sabahı Protaras’taki “Fanos” bölgesindeki yenilenen atış tatbikat eğitim alanına gittiler ve burada bölgede yürütülen operasyonel tatbikatlar hakkında bilgi alma fırsatı buldular.

Kilise bu işin neresinde?

İslâm dini, can güvenliğini sağlamak amacıyla, insan öldürmeyi kesin olarak yasaklamıştır. Bu yasağı Kur’an-ı Kerim’de ifade eden bir çok âyet ve kitaplarda hadisler vardır.

Hristiyanlar’ın dininde insan canına kıyılmak üzere kullanılan silahlar kiliselerde ve orada görev yapan din adamları tarafından kulanılması konusunda durum nedir?

Şu açıklama ise hedef ve amacı tüm çıplaklığıyla ortaya çıkarıyor. “Kesin olan şu ki, bu tür rahiplerle Kıbrıs’ta korkacak hiçbir şeyimiz yok.”

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz