Ana Sayfa Yunanistan Haber Güney Kıbrıs’a Gidiyor

Güney Kıbrıs’a Gidiyor

7
0

Savunma Bakanı Panagiotopulos Güney Kıbrıs’a gidiyor.

Yunanistan’ın Kavalalı yeni Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ilk resmi ziyaretini Güney Kıbrıs’a gerçekleştiriyor. 19 Temmuz 2019 Cuma günü (bugün) resmi temaslarda bulunmak üzere adaya gidecek olan Panagiotopulos, Rum mevkidaşı Savvas Aggelidis tarafından resmi askeri törenle karşılanacak.

Panagiotopulos, 1974 yılında Türkiye tarafından yapılan çıkarmanın yıldönümü dolayısıyla Rum tarafında yapılacak olan törenlerde Yunan hükümetini temsil edecek.

Rum mevkidaşı Savvas Aggelidis konuk Yunan Bakan Panagiotopulos ile yapacağı resmi görüşmede, Güney Kıbrıs Yönetimi tarafından son haftalarda Doğu Akdeniz ve Kıbrıs adası etrafında Türkiye tarafından yapılan hamlelerle ilgili siyasi düzeyde gerçekleştirilen eylemler hakkında bilgi vereceği belirtiliyor.

İkilinin, Yunanistan’da kurulan yeni hükümetle de bundan sonra birlikte hareket alanları konusunda görüş alışverişinde bulunacakları ve yeni eylem planı üzerinde atılacak adımları görüşecekleri ifade ediliyor.

Adada resmi temaslarını 20 Temmuz 2019 Cumartesi günü tamamlayacak olan Bakan Panagiotopulos’un Cumartesi günü Atina’ya dönmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz