Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE’DE 18 KİŞİLİK UYUŞTURUCU ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

GÜMÜLCİNE’DE 18 KİŞİLİK UYUŞTURUCU ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ

21
0

Gümülcine (Komotini) Narkotik Şubesi tarafından düzenlenen operasyon sonucunda 18 kişilik uyuşturucu çetesi çökertildi.

Narkotik Şubesi’nin aylar süren takibi sonucunda 16’sı Yunan vatandaşı ve biri Romanya vatandaşı olmak üzere toplam 17 kişi gözaltına alındı. Gümülcine Emniyet Müdürlüğü operasyonla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi ve uyuşturucu çetesi hakkında geniş bilgi verdi.

Hareket merkezi Gümülcine olan çete, Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi ile Selanik’te de faal olduğu belirtildi. Gözaltına alınan kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

15 ve 16 Haziran tarihlerinde sabah erken saatlerde başlatılan operasyon Gümülcine Narkotik Şubesi tarafından koordine edildi ve Gümülcine, Dedeağaç (Aleksandrupolis), Kumçiftliği (Orestiada), Kavala, Drama ve Selanik (Thessaloniki) emniyet müdürlükleri tarafından da desteklendi. Operasyonda çeteden uyuşturucu satın alan veya kullanan 21 kişi de gözaltına alındı.

Çökertilen uyuşturucu çetesinin 2012 yılından bu yana faal olduğu ve 45 yaşındaki bir Yunan vatandaşının çete lideri olduğu ifade edildi. Polis tarafından çete üyelerine ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda hint keneviri, kokain, uyuşturucu haplar ve farklı uyuşturucu maddelerin yanısıra, 6 adet hassas tartı aleti, 2 adet av silahı, 2 adet biber gazı spreyi, 8 bıçak, 2 adet cop, bir adet kuru sıkı tabanca, 3 adet demir yumruk, 1 adet 9 mm boş mermi kovanı, değişik markalardan 11 adet otomobil, 2 adet motorsiklet, 14 adet bilgisayar, 1 adet tablet, 17 adet cep telefonu, 1 adet sahte 50 euroluk banknot, ve 2.920 euro paraya el konuldu.

Basın toplantısında BİRLİK Gazetesi’nin “çete üyeleri arasında Hristiyanların yanısıra Müslümanlar da var mı?” sorusuna cevap veren Emniyet Teşkilatı müdürü “hayır kesinlikle yok” dedi.

BASIN TOPLANTISINDAN VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2uar3c_komotini-piastike-simmoria-gia-narkotika_news

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz