Ana Sayfa Batı Trakya Gümülcine ve İskeçe’de Türk Azınlık Kurumlarını Ziyaret Etti

Gümülcine ve İskeçe’de Türk Azınlık Kurumlarını Ziyaret Etti

1
0

Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Gümülcine ve İskeçe’de Türk Azınlık kurumlarını ziyaret etti.

Dr. Sadık Ahmet’i anma törenine katılmak üzere Batı Trakya’ya gelen T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Gümülcine ve İskeçe’de Türk azınlık kurumlarını ziyaret etti.

Bakan Yıldız ilk olarak Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’i makamında ziyaret etti.

Müftü Şerif’i ziyaretinin ardından İskeçe’ye geçen Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Müftülükte Müftü Mustafa Trampa ve din görevlileri tarafından karşılandı.

Bakan Yardımcısı Yıldız ve beraberindekiler daha sonra İskeçe Türk Birliği’ne (İTB) geçti. Yıldız, İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, dernek yöneticileri ve soydaşlar tarafından karşılandı.

Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız burada yaptığı selamlama konuşmasında, “Konuştuğumuz kişiler, bu konuyu anlattıklarımız sizlerin davanızda ne kadar haklı olduğunuzu görüyor ve kabul ediyor. Altı yıl önce geldiğimizde de yine derneğinizi ziyaret etmiştik. Az önce müftülüğümüzü de ziyaret ettim. Maaşallah sizleri dipdiri ve canlı gördük. Bugün rahmetli Dr. Sadık Ahmet’in anma töreni için buradayız. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bir sonraki ziyaretimizde umarım bu sorunlar çözüme kavuşur. Gösterdiğiniz ilgi ve sevgiye bir kez daha teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Yıldız’a Gümülcine ve İskeçe’deki ziyaretlerinde Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ve Muavin Konsolos Subutay Koç eşlik etti.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz