Gümülcine Türk Gençler Birliği Üniversite eğitimi alacak olan öğrencilere yönelik Meslek Tanıtım Seminerini düzenledi. Seminere konuşmacıları olarak Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Doktor Orhan Çakır, İnşaat Mühendisi İbrahim Kamil, Avukat Ercan Ahmet ve Sigortacı Burhan Hasan katıldı.
Başkan Koray Hasan yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye Bursları ve Türkiye’de ki Üniversitelerin Yabancı Uyruklu Öğrenciler için uyguladığı sınav sisteminden bahsetti. Mutlu ve başarılı bir iş yaşamı, kişinin kendi özelliklerine uygun meslek seçmesiyle mümkün olabileceğini ve çocuğun meslek seçimi sırasında görülen anne ve baba hatalarına değindi. Başkan Koray Hasan biz Gümülcine Türk Gençler Birliği olarak sizlere elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız dedi.
Konuşmacılar, kendi mesleğindeki deneyim ve tecrübelerini, okul yıllarından başlayarak meslek hayatına atılıncaya kadar yaşadıkları süreci, Mezun oldukları bölümlerin ders içerikleri ve Yunanistan’a döndüklerinde karşılaştıkları sorunları öğrencilere detaylı bir şekilde anlatarak yardımcı olmaya çalıştılar. Seminerin son bölümünde konuşmacılar, öğrencilerin merak ettikleri soruları cevaplandırdılar.
Gümülcine Türk Gençler Birliği Yönetim Kurulu olarak, 2015 yılında Üniversite sınavına girecek olan Azınlığımız Öğrencilerini Üniversitedeki Bölümler hakkında bilgilendirme Seminerleri ile Öğrencilerimizin yanlış tercihler yaparak daha sonra pişmanlık duymamaları, severek okuyabilecekleri ve mezun olabilecekleri bölümler tercih etmeleri amaçlanmaktadır. Ayrıca önümüzdeki aylarda 4 seminer daha düzenlenecek ve bu seminerlerde farklı meslek grupları tanıtılacaktık.
Seminer sonunda Başkan Koray Hasan konuşmacılara katkılarından dolayı birer Ebru tablosu hediye etti.