Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GERDEME KÖYÜNDE “KUTLU DOĞUM” ETKİNLİĞİ

GERDEME KÖYÜNDE “KUTLU DOĞUM” ETKİNLİĞİ

29
0

Kozlukebir Belediyesi’nin Hemetli bölgesinde yer alan Gerdeme köyünde 28 Nisan Pazar günü mevlid etkinliği düzenlendi. Peygamber efendimizin Kutlu Doğumu münasebeti ile düzenlenen etkinliğine soydaşlar büyük ilgi gösterdi.

İki mahalleden oluşan Gerdeme köyünde mevlid etkinliği yukarı mahalle halkı tarafından düzenlendi. Kutlu Doğum münasebeti ile düzenlenen etkinliğe balkan kolundaki köylerinde yaşayan soydaşlar büyük ilgi gösterdi. Bununla birlikte Gümülcine’den ve ova köylerinden de çok sayıda soydaş katıldı.

Mevlid etkinliği Asr-ı Şerif’in okunması ile başladı. Ardından Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı din görevliler tarafından ilahi ve Mevlid-i Şerif okundu. Mevlidin duası Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif tarafından yapıldı. Müftü duanın ardından soydaşlara günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı. Öğle ezanının okunmasının ardından namaz topluca kılındı. Namaz sonrası mahalle halkı tarafından etkinliğe katılan misafirlere yemek ikram edildi.

Peygamber efendimiz (s.a.v)’in doğumu vesilesi ile Gerdeme köyünde düzenlenen mevlid etkinliğine yöneticiler de katıldı ve yukarı mahalle halkını yalnız bırakmadılar. Etkinliğe Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, SYRİZA Partisi Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf, DEB Partisi Başkanı Mustafa Aliçavuş, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Hemetli Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Akraba, Hemetli köyü azası Aydın Başoğlu, Üşekdere köyü azası İsmail Hüse Mustafa, Hacıören köyü azası Dr. Mehmet Eminoğlu, Toplumsal Hareket Başkanı Sadettin Şakir Hüseyin, Hemetli Yerel Meclis Başkanı Kamil Balcı ve yerel meclis üyesi Mehmet Pandır, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Mehmet Emin, Rodop Meriç İlleri SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği yöneticiler Fuat Mülazım ve Mehmet Topal ve sabık milletvekili İlhan Ahmet katıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz