Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı ve aynı zamanda “Eşitliğe İlk Adım” Listesi’nden Gümülcine Belediyesi Meclis üyesi Koray Hasan, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın’ı ziyaret etti.
Koray Hasan Rektör Davut Aydın’a, Batı Trakya’lı Türk öğrencilerin eğitim sorunu ve Üniversiteye girmekte karşılaştıkları sorunları dile getirdi ve öğrencilerin Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ne girebilmeleri için Konteyjan açılmasını talebinde bulundu.
Özellikle eğitim konusunda durmadan çalışan ve yollara dökülen Koray Hasan, Türkiye’de adeta deyim yerindeyse kapısını çalmadığı Üniversite bırakmadı. Bu yıl yaşanan olumsuzlukların hallolması için gecesini gündüzüne kattı. Hatırlanacağı üzere geçen hafta Milletvekili Ahmet Hacıosman ile birlikte Edirne’ye gitmiş ve Trakya Üniversitesi Rektörü ile de bir görüşme gerçekleştirmişti.
Bir önceki hafta yine Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin kapısını çalmıştı. Telefonla aradığı ve görüştüğü Rektörlerin sayısını ise kendisi biliyor. Onun tek bir amacı var, Batı Trakya’nın geleceği için eğitime önem veriyor ve Batı Trakya’nın Türk çocukları eğitimsiz kalmasın diye adeta yollarda aracıyla mekik dokuyor. İşte o da kendisini eğitime adayan bir Batı Trakyalı kardeşim.