Ana Sayfa Yunanistan Haber “Fransa’nın Onur Ülkesi Olacağı Bir İnovasyon Sempozyumu Yapmayı Planlıyoruz”

“Fransa’nın Onur Ülkesi Olacağı Bir İnovasyon Sempozyumu Yapmayı Planlıyoruz”

2
0

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Atina Ticaret ve Sanayi Odası’nın yayın organı “Kalkınma” dergisine verdiği röportajda, hükümetin Yunan savunma sanayisine yönelik planına değindi.

Bakan Dendias özetle şunları dile getiriyor:

“Savunma Sanayii planımız, altyapının iyileştirilmesini, araştırma ve geliştirmenin güçlendirilmesini, özel ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğinin yanı sıra yeni geliştirme yeteneğimizi güçlendirecek. Ayrıca Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Araştırma ve Geliştirme programlarından yeni teknolojileri geliştirerek ve mevcut altyapıları iyileştirerek yararlanmayı içeriyor.

Bunlar, yatırımların çekilmesine ve yüksek uzmanlık gerektiren işlerin yaratılmasına katkı sağlayacak, ülkemizi uluslararası düzeyde rekabetçi kılacak programlardır. “Gündem 2030” tam olarak ülkenin ihtiyaçlarını karşılayacak, ekonomik kalkınmaya ve ulusal güvenliğe katkıda bulunacak, modern ve verimli bir savunma ekosisteminin yaratılmasını hedefliyor.

Savunma sanayiinin daralması, karşılaştığımız sorunlara bir çözüm değil ve amacımız da bu değil. Hem ulusal hem de Avrupa düzeyinde özel kuruluşlarla işbirliğinin güçlendirilmesi, verimliliğin ve rekabet gücünün artırılması açısından büyük önem taşıyor.

Ayrıca uluslararası ağlara katılmak ve diğer ülkelerle ortaklıklara girmek, modern savunmanın taleplerini karşılama yeteneğimizi güçlendirecektir. Yabancı tedarikçilerle yaptığımız her müzakerede, hem siyasi hem de askeri düzeyde Yunan sanayi şirketlerinin katılımını her zaman talep ediyoruz. Mevcut zaman diliminde, organizasyonel çerçevesini tamamlamak, ortaklıklar geliştirmek ve araştırma alanındaki planlamayı hazırlamak için gerekli tüm eylemler zaten başlatılmıştır.

Yunan Savunma Yenilikçi Merkezi için, operasyonunun organizasyonel çerçevenin, ortaklıkların geliştirilmesini ve araştırma alanındaki planlamasının hazırlanmasını tamamlamak için gerekli tüm eylemler başlamış durumda. Bu yapının kurulması, entegre bir savunma inovasyon ekosisteminin geliştirilmesini amaçlamaktadır.

Yunan Savunma Yenilikçi Merkezi’nin (ELKAK) misyonu gerekli finansmanı sağlamak, yerli işletmeleri ve girişimcileri araştırmaya yatırım yapmaya teşvik etmek, teknolojik yeteneklerini ve bilgi birikimlerini geliştirmektir. Bu sayede ülkemizin uzmanlaşmış bilgi ve becerilere sahip çalışma ve akademik potansiyelinin daha geniş katılımı ve yaratıcı kullanımı sağlanmaktadır. Aynı zamanda yeni istihdam yaratılıyor ve yerli sanayi daha rekabetçi hale geliyor.

Uluslararası düzeyde ELKAK’ın amacı, devletlerarası ilişkiler ve ülkemizin katıldığı çeşitli savunma kuruluşları aracılığıyla araştırma projelerini finanse etmek için yurt dışından kaynak çekmektir.

Bu proje aracılığıyla Milli Savunma Bakanlığı’nın kademeli olarak “raftan hazır” yabancı ekipman alıcısı olmaktan çıkarılmasının teşvik edilmesi önemlidir. Bununla birlikte savunma sanayii alanında küresel düzeyde önemli bir varlığa sahip, üretken bir güce dönüştük. Bu pratik zihniyet değişikliğinin sonuçlarının sadece Silahlı Kuvvetlerimiz açısından değil, ülke ekonomimiz açısından da son derece olumlu olması bekleniyor. Bu bağlamda, Aralık ayında Yunanistan’da, Fransa’nın onur ülkesi olacağı bir İnovasyon Sempozyumu yapmayı planlıyoruz.

“Gündem 2030″da “Yunan Silahlı Kuvvetlerinde şimdiye kadar yapılan en büyük reform, askeri gücümüzü beş ana eksende güçlendirmeye yönelik stratejik savunma önceliklerimizi yansıtıyor:

– Milli Güvenlik Politikasının güncellenmesi ve Silahlı Kuvvetlerin yeniden düzenlenmesi,

– Ekipman programlarımızın devamı, hızlandırılması ve rasyonelleştirilmesi,

– Milli Savunma Sanayinin Güçlendirilmesi,

-Savunma Diplomasisinin Teşviki,

– Silahlı Kuvvetlerin kadrolu ve yedek personelinin eğitimi ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi.

“Gündem 2030″un formülasyonunun dayandığı temel parametre operasyonel kısmı haricinde, Silahlı Kuvvetlerin silahlanma programının mevcut veya öngörülen bütçe marjları dahilinde hareket etmesinin güvencesi ve Yunan vergi mükelleflerinin birikimlerini en iyi şekilde değerlendirerek silahlardan mümkün olan maksimum kullanımın sağlanmasıdır.

Yeni Kuvvet Yapısının taslağı halihazırda devam etmektedir. Gelecek yılın başından itibaren, Silahlı Kuvvetlerin tüm silahlanma programının 12 yıllık derinlemesine yönelik maliyetlendirilmesinin yanı sıra, bütçeye ciddi yük getiren kararlarda temel şeffaflık ilkesi çerçevesinde ülkemize en iyi şekilde yansıması sağlanacaktır.

Yunanistan Ulusal Güvenlik Hükümet Konseyi’nin (KYSEA) F-35 savaş uçakları, BLACK HAWK helikopterlerinin tedariki, CONSTELLATION Fırkateynlerinin tasarımına katılım kararları, bunlar ve daha birçok araçla Silahlı Kuvvetler, daha geniş bir coğrafyanın güvenlik sağlayıcısı olarak farklı bir boyuta taşınmaktadır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz