Ana Sayfa Yunanistan Haber F-16’larda Son Detaylar Görüşüldü

F-16’larda Son Detaylar Görüşüldü

6
0

Yunanistan Hava Kuvvetleri Komutanı Georgios Bliumis Amerikan Lockheed Martin firması yetkilileriyle Atina’da görüştü. Görüşmenin ana konusu Yunan F-16 savaş uçaklarının modernizasyonu.

Lockheed Martin Aeronautics şirketi temsilcisi Janet Dufffey (Vice President Supply Chain Management), Atina’ya gelerek Yunanistan Hava Kuvvetleri Komutanı Georgios Bliumis ve Yunan heyetiyle EAB tesislerinde Yunan F-16 savaş uçaklarının modernizasyon konusunu ele alarak bir görüşme gerçekleştirdi.

Yunanistan ile ABD hükümetleri arası imzalanan anlaşma gereği Executive Program Management Review (E-PMR) programı aynen öngörüldüğü gibi devam ettiği belirtiliyor.

Atina dışında bulunan Yunanistan Uçak Sanayi (EAB A.E.) tesislerinde gerçekleştirilecek olan bu modernizasyon çalışmaları için ilk olarak ele alınacak olan F-16 savaş uçağının belirlendiği ve çalışmalara başlanıldığı ifade ediliyor. Böylece resmi olarak da 2020 yılının Ocak ayında modernizasyon çalışmaları ABD’li teknisyenler ve Yunan teknisyenler tarafından başlatılmış olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz