Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DORA HANIM DA AYASOF’YADA KUR’AN OKUNMASINDAN RAHATSIZ OLMUŞ

DORA HANIM DA AYASOF’YADA KUR’AN OKUNMASINDAN RAHATSIZ OLMUŞ

25
0

Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni de Ayasofya’da kur’n okunmasından rahatsız olmuş.

Ayasofya müzesinde Türk devlet televizyonu TRT’nin Ramazan boyunca canlı yayında Kur’an-ı Kerim okunması konusu Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Nea Dimokratia Partisi (Yeni Demokrasi) Milletvekili Dora Bakoyanni’yi rahatsız etmiş ki bu durumu soru önergesiyle Yunan Parlamentosu’na taşıdı.

Bakoyanni, Başbakan Aleksis Çipras’a hitaben sunduğu soru önergesinde “Türk hükümetinin, UNESCO tarafından dünya kültürel mirası olarak korunan Ayasofya gibi bir eserin içinde Kur’an-ı Kerim okutulmasına izin vermesi tahrik edici bir harekettir ve büyük endişeye yol açmaktadır” dedi. bakoyanni sorusunun devamında “Dışişleri Bakanlığı gecikmeyle de olsa Türk hükümetinin kararını sözlü olarak kınadı ve aynı zamanda Dışişleri Bakan Yardımcısı Nikos Ksidakis “Ayasofya’da dini metin okunmasının trajik ve saygısızlık olmadığını”dile getirdi. Bu da karışıklığa ve komşu ülkeye yanlış mesajların gönderilmesine yol açtı” ifadelerini kullandı.

Bakoyanni Başbaka Aleksis Çipras’a şu soruları yöneltti:

“Ayasofya’nın nitelik değiştirmesi konusunda hükümetin tezi nedir?

Ayasofya’nın niteliğini Ortodoks Hristiyanlığın sembolü ve dünya kültürel mirası olarak korumak için hükümet ne tür girişimlerde bulunacaktır?”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz