Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DOĞAL GAZ (ΤΑΡ AG) ŞİRKETİ YARDIM ETTİ PEKMEZ ÜRETİMİNE GEÇTİLER, YA BİZ...

DOĞAL GAZ (ΤΑΡ AG) ŞİRKETİ YARDIM ETTİ PEKMEZ ÜRETİMİNE GEÇTİLER, YA BİZ NE YAPIYORUZ?

25
0

Batı Trakya bölgesinden geçen Doğal Gaz (ΤΑΡ AG) şirketi yardım etti pekmez üretimine geçtiler.

Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi Doğal Gaz İletim Hattının (TAP AG) bağışıyla İskeçe’nin Yenice kasabasında Sosyal Kooperatif Şirketi işleme hattının kurulmasının son aşaması da tamamlandı.

Bu çok kültürlü Yenice kasabasındaki öncü kadınlardan oluşan bir grup, geleceğe bakarak, şeker kamışından pekmez elde etmek üzere çalışmalara başladı.

Öncü kadınların oluşturduğu kooperatif sayesinde, bölgede geçmişte üretilen şeker kamışını çalışarak elde edilen pekmezi yeniden sofralara sunmaya başladı.

Yenice bölgesindeki bu ürünün önemi ve bölgedeki bayanların dinamizmini fark eden TAP boru hattı şirketi, projeyi, geçtiği bölgelerde gerçekleştirdiği sosyal ve çevresel yatırımlara entegre ederek destekledi. Neticede kısa sürede yenize bölgesi kadınları üretime geçerek bölge ve aile ekonomisine katkıda bulunmaya başladı.

Oysa boru hattı Rodop ilinden de geçti, ancak burada kimse bu konularla ilgilenmediğinden dolayı bölgemiz bu fırsatı da kaçırmış oldu. Biz Rodop ilinde toplum olarak sadece şuna bakıyoruz; “benim tarlamdan geçerse ben kaç para zarar parası alacam” hesabı yapıyoruz.

Maalesef halkımızı bilgilendirecek, toplumumuza önderlik yapacak olanlar da kendi koltuk sevdasını düşünmekten başka bir şey yapmıyor. 

Azınlık gençleri, gencecik aileler  Batı Trakya’yı terk ediyor farkındamıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz