Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DİMETOKA’DA YANAN BEYAZIT (ÇELEBİ SULTAN MEHMET) CAMİİ’NDE RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

DİMETOKA’DA YANAN BEYAZIT (ÇELEBİ SULTAN MEHMET) CAMİİ’NDE RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

24
0

Dimetoka’da yanan Beyazıt (Çelebi Sultan Mehmet) Camii’nde restorasyon çalışmaları başlayacak.

2017 yılı Mart ayında çıkan büyük yangında iç kısmının tamamı yanıp kül olan Dimetoka’daki (Didimotiho) Balkanlar’ın en büyük ve tarihi Beyazıt (Çelebi Sultan Mehmet) Camii’nde yeniden yapım restorasyon çalışmalarının başlayacağı belirtiliyor.

Eyalet Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Meriç (Evros) İli Bizans ve Bizans Sonrası Arkeolojik Eserler Müdürü ve dolayısıyla da bu eserden sorumlu olan Lila Sabanopulu’yu ziyaret eden Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, tarihi Beyazıt (Çelebi Sultan Mehmet) Camii’ni birlikte ziyaret etti. Bu ziyarette Dimetoka Belediye Başkanı Paraskevas Paçuridis ve Eyalet Meclis Başkanı Eleni Dimudi de hazır bulundu.

Eyalet Başkanı Metios’un ziyaretinde, Caminin restorasyonunun Eyalet Başkanlığı tarafından yürütülen değişik projelere dahil edilmesi ele alındığı ve camide bizzat incelemelerde bulunulduğu ifade ediliyor. Restorasyon çalışmaları projesinin yaklaşık 3.428.876 euro tutarında olduğu belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz