Ana Sayfa Yunanistan Haber Dendias: “Türkiye Bir An Önce Uluslararası Hukuka Geri Dönse İyi Eder”

Dendias: “Türkiye Bir An Önce Uluslararası Hukuka Geri Dönse İyi Eder”

2
0

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias zaman kaybetmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a New York’tan cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM) 77’nci Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’ı suçlayarak, “Mülteci krizi, daha iyi bir gelecek aramak için yola çıkan masumları botlarını batırıp ölüme terk etmekle, toplama kamplarına doldurmakla çözülemez” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Yunanistan’dan yanıt gecikmedi ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias New York’tan yaptığı açıklamada, “Türkiye, Uluslararası Hukuka saygı duysa ve en azından mantık alanına bir an önce geri dönse iyi eder” dedi.

Dendias video aracılığıyla yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yunanistan’daki Müslüman azınlık büyüyor, genişliyor ve gelişiyor”

“Türkiye’nin pozisyonları her seferinde insan aklının yüzleşmeye çağrıldığı çerçeveleri genişletiyor. Göçü bir araç olarak kullanan, on binlerce insanın hayatını tehlikeye atan ülke, on gün önce cevabı verilen sahte delillerle bile Yunanistan’ı insanlığa karşı suçlarla itham ediyor.

Doğrudan savaşı tehdit eden ülke, casus belli kararı çıkaran ülke, Ege adaları üzerindeki Yunan egemenliğine itiraz eden ülke, iyi komşuluk ilişkilerinden bahsetmeye geliyor. Kıbrıs (Güney) Cumhuriyeti de dahil olmak üzere yabancı ülkelerin topraklarına sahip olan ülke, Doğu Akdeniz’deki güvenlik ve anlayış koşullarını konuşmaya geliyor.

Cevap vermemiz gereken, Türkiye’nin Uluslararası Hukuka saygı duyması ve en kısa sürede en azından mantık alanına dönmesinin iyi olacağıdır.

“Öncelikle Yunanistan insan haklarına ve tabii ki Müslüman azınlığın haklarına kesinlikle saygı duyan bir Avrupa ülkesidir. Kaldı ki rakamlar bunu kanıtlıyor. Yunanistan’daki Müslüman azınlık büyüyor, genişliyor ve gelişiyor.

Türkiye’nin Konstantinupolis’teki (İstanbul) Rum azınlığa ne olduğuna, bir zamanlar 100.000’den fazla büyüyen azınlığın şimdi nasıl 5.000’in altına düştüğüne veya azınlığın bir zamanlar nasıl adlandırıldığına cevap vermelidir. Türkiye’nin konuşmaya hakkı yok.”

VİDEO İZLE

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz