Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DELİNASUH VE CİVAR KÖYLERDE İÇME SUYUNDA SORUN YAŞANDI

DELİNASUH VE CİVAR KÖYLERDE İÇME SUYUNDA SORUN YAŞANDI

16
0

Kozlukebir (Arriana) Belediyesi’ne bağlı Delinasuhköy, Sınırdere ve Menetler köylerinde içme suyunda sorun yaşandı. Çok sayıda vatandaş kusma, karın ağrısı, ishal şikayetleriyle bölgedeki hastanelere (Dedeağaç ve Gümülcine) başvurdu. Sorunun son günlerde bölgede etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle meydana geldiği zannediliyor. Bilgedeki vatandaşlardan elde edilen bilgilere göre, daha önce de benzer bir sorunun yaşandığı belirtiliyor.

Yaşanan bu sorunun ardından Kozlukebir Belediyesi’nden yapılan uyarılar üzerine şebeke suyu kullanımı geçiçi bir süre yasaklandı. Yetkililerin inceleme yapmak köyleri ziyaret ederek şebeke suyundan numuneler aldığı kaydediliyor.

Yaşanan bu sorun ile ilgili açıklama yapan Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, yaşananları yakından takip ettiklerini, sulardan alınan numunelerde yapılan ilk incelemelere göre kaygı verici bir duruma rastlanmadığını, ancak herhangi ciddi bir duruma rastlanması halinde ise gerekli açıklama ve uyarıların derhal yapılacağını belirttiği ifade ediliyor.

Bölgedeki bu sorun ile ilgili olarak Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclis Üyesi Ahmet İbram da durumu yakından takip ettiklerini ve Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ile sorunu görüştüklerini ve sürekli temas halinde olduklarını belirttiği ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz