Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi İskeçe İl Teşkilatı Avrupa Parlamentosu seçim çalışmaları çerçevesinde köy ziyaretlerine devam ediyor.
DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu ve beraberindeki heyet 11 Mayıs 2014 Pazar günü Balkan Kolu’nda buluna Güney Mahalle ve Agnila’yı ziyaret etti. İlk olarak Güney Mahalle’yi ziyaret eden ve halkla sohbet eden heyet daha sonra ise Agnila’ya geçti.
Ziyaretler sırasında söz alan DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu AP seçimlerinin önemine vurgu yaparak azınlık olarak 33 yıl aradan sonra sesimizi duyurma fırsatının doğduğunu söyledi. Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın haklı taleplerinin yıllardır görmezden gelindiğini vurgulayan Ozan Ahmetoğlu özellikle ekonomik anlamda yıllardır baskılara maruz kalan azınlık toplumunun son ekonomik krizle birlikte daha da zor duruma düştüğü söyledi.
Özellikle işsizlik konusunda bölgede ciddi sorunların yaşandığını ve azınlık toplumu içindeki işsizlik oranının ülke genelindeki işsizlik oranından çok daha fazla olduğunu ifade eden Ahmetoğlu “Yıllardır çözülmeyen eğitim, müftülük, vakıflar gibi azınlık sorunlarının yanısıra son dönemde halkımızı oldukça zor durumda bırakan işsizlik sorununa da dikkat çekmek adına AP seçimlerine büyük önem veriyoruz. Bu seçimler bizim azınlık olarak Atina’ya ve özellikle de Avrupa’ya “Biz de Buradayız” mesajı göndermemiz açısından önemli bir fırsat sunuyor.
25 Mayıs 2014 Pazar günü oylarımızı DEB Partisi’ne yani kendi partimize vererek “Hep birlikte daha güçlü” olduğumuzu gösterelim.” diyerek sözlerini noktaladı.